În comuna constănțeană Cumpăna creştinarea copiilor din centrele de plasament şi a celor aflaţi în grija asistenţilor maternali a devenit o tradiție. Astfel, aproximativ 300 de copii au fost creştinaţi de-a lungul timpului. În comunicatul trimis presei cu privire la acest eveniment, primarul comunei, Mariana Gâju, a ținut să menționeze:„Slăvind viaţa, Îl slăvim pe Dumnezeu.
Botezul acestor copii este o orânduire care simbolizează renunţarea la viaţa de păcat. Micuţii care se botează încep o viaţă nouă, trăită în Hristos, cu valori noi, aspiraţii noi, perspective noi. Creştinarea semnifică curăţirea de păcat prin sângele lui Hristos, intrarea în legământul harului, în marea familie a lui Dumnezeu. Cel botezat devine în mod public un copil al lui Dumnezeu, fiind primit în marea familie cerească. Numele lui este înscris în cartea vieţii. În concluzie, prin aceste botezuri săvârşim o mărturisire de credinţă publică, în faţa bisericii şi a întregului univers, prin care omul declară că renunţă la viaţa de păcat, dorind să înceapă o viaţă nouă“. Evenimentul a fost organizat, ca de fiecare dată, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
Cu ocazia prăznuirii Sfintei Parascheva locuitorii comunei Cumpăna au participat la sfânta liturghie prilejuită de hramul Bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva“, iar apoi au luat parte la o agapă frăţească la care au participat aproximativ 1.000 de oameni.
„Să primească Dumnezeu, după milosârdia Sa, truda noastră, a tuturor, prin rugăciunile la moaştele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, precum şi la Veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, care sunt depuse în biserica parohială al cărei hram îl sărbătorim“, a precizat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
