Actualitate

Județul Tulcea, reprezentat la Adunarea Generală ARE de la Larnaca

În perioada 4-6 iunie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani participă la lucrările Adunării Generale a Adunării Regiunilor Europene, care are loc la Larnaca, Cipru.

Conducerea Consiliului Județean Tulcea a răspuns astfel invitației adresate de Magnus Berntson, preşedintele Adunării Regiunilor Europene (ARE) de a participa la acest eveniment, cu prilejul căruia au loc alegerile pentru funcțiile de reprezentanți în Biroul Politic.

În cadrul sesiunii statutare, sunt abordate subiecte cheie referitoare la viitorul ARE, inclusiv perspectivele strategice 2019-2020, aspecte financiare precum şi noi iniţiative.

Adunarea Generale ARE reunește diverși vorbitori care își împărtăşesc viziunea asupra rolului viitor al regiunilor în Europa şi dincolo de aceasta. Obiectivul este de a se contura scenarii privind o viitoare dezvoltare teritorială luând în considerare rolul creării identităţii teritoriale, influenţa din ce în ce mai mare a tehnologiei în viaţa noastră cotidiană, precum şi accentul sporit pe zonele urbane şi metropolitane. De asemenea, participanții își expun părerile cu privire la subiecte-cheie cum ar fi: relevanţa descentralizării şi democraţiei regionale, guvernarea şi administrarea unor identităţi regionale în viitor, încorporarea regiunilor în procesul european de luare a deciziilor.

Efectuarea acestei vizite oficiale de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea contribuie la întărirea relaţiilor de cooperare între Judeţul Tulcea și celelalte regiuni membre ale ARE. În cadrul acestei Adunări Generale, au loc o serie de întâlniri – grupuri de lucru, grupuri tematice, ateliere de lucru,  și subcomisii – în cadrul cărora sunt expuse idei de proiecte, activități de lobby și schimburi de experiență. Delegații participă, de asemenea, la o serie de vizite de studiu pentru a lua cunoștință de bunele practici implementate de municipalitatea Larnaca.

Judeţul Tulcea este membru al ARE din anul 1997, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani deţinând la ora actuală funcţia de membru al Biroului Politic al acestui organism. Creată în 1985, Adunărea Regiunilor Europene (ARE) reprezintă o reţea independentă a regiunilor europene şi cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă mai mult de 270 de regiuni din 33 de ţări şi 16 organizaţii interregionale, având misiunea de a reprezenta interesele regiunilor europene, dezvoltarea şi corelarea politicilor şi a coeziunii regionale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top