Actualitate

Județul Tulcea, prezență activă în cadrul Adunării Generale a CRPM

Conducerea Consiliului Județean Tulcea, reprezentată de consilierul județean Valentin Moldoveanu, în calitate de președinte al Comisiei Balcanice și a Mării Negre, a fost prezentă joi, 29 octombrie, la lucrările Adunării Generale a Conferinței Regiunilor Periferice Maritime ale Europei (CRPM). Desfășurată online, întâlnirea reprezentanților regiunilor membre ale CRPM s-a axat pe criza declanșată în Europa și în afara ei de efectele raspândirii Covid 19, toți vorbitorii prezentând situația existentă la nivel regional precum și măsurile conjugate care se impun în vederea redresării economice, în beneficiul tuturor cetățenilor statelor membre.

În acest context, reprezentantul Consiliului Județean, Valentin Moldoveanu, a subliniat: „Întrucât calitatea de membru  a Comisiei Balcanice și a Mării Negre se extinde  și în afara UE, salutăm sprijinul Comisiei Europene către Balcanii de Vest și țările Parteneriatului estic în abordarea crizei coronavirusului și încurajarea revenirii cât mai curând din această situație deloc încurajatoare. În calitate de CBMN, planificăm, în cooperare cu CRPM și celelalte comisii geografice, să valorificăm la maximum noile instrumente ale UE, atât la nivel politic, cât și tehnic, în beneficiul sectoarelor economice menționate anterior din regiunile Balcanice și ale Mării Negre. provocările care decurg din izbucnirea Covid-19. Având în vedere că regiunea Balcanilor și a Mării Negre este o zonă care se confruntă cu multe provocări, dar oferă și multe oportunități de cooperare, solicităm instituțiilor europene să asigure flexibilitatea măsurilor luate în regiunea noastră, astfel încât să ne ocupăm de Covid-19 împreună cu vecinii – atât din UE, cât și din afara UE, să lucrăm în coeziune și să evităm renaționalizarea, care ne va slăbi eforturile de cooperare regională.”

      Cea de-a doua parte a lucrărilor Adunării Generale a CRPM s-a concretizat în întrunirea Biroului Politic, în cadrul căruia au avut loc alegeri, noul președinte ales al CRPM fiind Cees Loggen, Ministru Regional al Provinciei Olanda de Nord și fost vicepreședinte al CRPM responsabil de portofoliul Climat și Energie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top