Actualitate

„Jocuri în curtea din spate”. Două reprezentații la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța continuă spectacolele stagiunii 2020 – 2021, în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii.

Pentru weekend-ul care urmează am programat două reprezentații ale spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, care a avut premiera la sfârșitul lunii februarie 2020 și este la primele reprezentații din stagiunea în curs. Așadar, sâmbătă, 17 octombrie și duminică, 18 octombrie, de la ora 19, spectatorii sunt invitați la Teatrul de Stat Constanța, pentru a asista la un spectacol și, totodată, la un proces. Atenție: spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. „Jocuri în curtea din spate” este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de inocență, de nevinovăție.

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a unui viol în grup asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-un kibuț din Galileea. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara, reprezentând momentul din care preocuparea pentru respectarea drepturilor femeilor a crescut. Publicitatea din jurul procesului a încurajat mai multe femei să raporteze violuri.

Regia spectacolului „JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE” este semnată de DIANA MITITELU, după piesa autoarei israeliene Edna Mazya, traducerea fiind realizată de Ada – Maria Ichim.

Distribuția: Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai, scenografia: Răzvan Bordoș, lighting-design: Alexandru Bibere & Cristian Niculescu.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand Nr. 11

Vă mulțumim că ne sunteți mereu alături și vă așteptăm cu drag la teatru!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top