Actualitate

ÎPS Pimen, când nu știa că e infectat: Epidemiile sunt CERTĂRI ale lui Dumnezeu! (VIDEO)

Mai mulți înalți prelați au declarat în ultimele săptămâni că epidemia de coronavirus este o pedeapsă dată de Dumnezeu pentru păcatele noastre.

Probabil că atunci când au spus astfel de lucruri, niciunul nu se aștepta să cadă pradă acestui virus nemilos. Este și cazul Înalt Prea Sfințitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, confirmat astăzi pozitiv cu COVID-19 și transportat de urgență cu un elicopter la Spitalul Matei Balș din București.

Ideea că Dumnezeu aduce molime pentru a ne „certa sau cerceta” a fost preluată și de ÎPS Pimen, în Pastorala citită în Duminica Învierii, la Catedrala din Suceava, atunci când încă nu știa că este infectat cu noul virus.

Astăzi trecem printr-o mare încercare privind sănătatea trupului și anume epidemia cauzată de coronavirus. Bolile cauzate de epidemie sunt, spun Sfinții Părinți, certări sau cercetări ale lui Dumnezeu. Certări pentru păcatele noastre, cercetări pentru întărirea noastră sufletească în credință, a spus Pimen.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților este un personaj controversat, ce a avut legături cu fosta Securitate și cu Direcția de Informații Externe.

Pimen a fost în centrul unui scandal legat de cererea de retrocedare a peste 90.000 hectare de pădure, în numele arhiepiscopiei pe care o conduce. În 2004, ÎPS Pimen l-a numit pe fostul premier Adrian Năstase „mare ctitor și ocrotitor al mănăstirilor”, pentru că a dat Bisericii pădurea.

Un an mai târziu, documentele semnate de Năstase au fost atacate la Curtea Constituțională de mai mulți parlamentari ai PSD și PRM. Atunci Pimen tuna și fulgera împotriva parlamentarilor și a judecătorilor Curții, comparându-i cu diavolii:

De aici, înțelegem câtă ură vrăjmășească, parca mai ceva ca a diavolilor, stăpânește inimile celor care au întocmit și au semnat sesizarea adresată Curții Constituționale, ca și a membrilor Curții Constituționale, ură care le-a întunecat mintea.

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top