Fără categorie

IPJ Constanţa: Nemulţumirile legate de inactivitatea poliţiştilor sunt justificate

După mediatizarea situaţiei din Hârşova, IGPR şi Administraţia Prezidenţială au luat atitudine

Ziarul DEZVĂLUIRI a publicat o serie de anchete despre numărul mare de dosare cu autor necunoscut din oraşul Hârşova şi despre lipsa de implicare a poliţiştilor din localitate. În cea mai recentă anchetă, jurnaliştii au publicat povestea lui Gheorghe Tudorache, un hârşovean care ne-a povestit cum gospodăria i-a fost prădată de hoţi de opt ori. Acesta ne-a declarat că este foarte dezamăgit de lipsa de implicare a poliţiştilor din Hârşova şi că nu mai are nici o speranţă că ar putea recupera paguba. Numai în cadrul celui mai recent incident, hârşoveanului i s-au furat nu mai puţin de două tone de grâu!
După publicarea articolului în ziarul DEZVĂLUIRI, hârşoveanul a primit două scrisori,  de la consilierul de stat Gabriel Cristian Pişcociu şi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, prin care era asigurat că instituţiile statului vor lua măsuri şi că va fi ţinut la curent în ce priveşte derularea anchetelor.

Un articol de Andreea PAVEL

Prădat de hoţi, o dată la trei luni

Numărul dosarelor penale formate în urma plângerilor bătrânului arată că, în medie, acesta a fost prădat de hoţi o dată la trei luni. Astfel, cele opt dosare “strânse” în doi ani l-au adus pe hârşovean în pragul disperării. Astfel, începând cu luna decembrie a anului 2008, lui Gheorghe Tudorache hoţii i-au furat trei tone de grâu, zeci de kilograme de fier şi i-au distrus porţile forţându-le.

Poliţiştii au fost sancţionaţi disciplinar

Hârşoveanul a primit o scrisoare de la Administraţia Prezidenţială, semnată de consilierul de stat Gabriel Cristian Pişcoci, prin care instituţia a confirmat că a luat la cunoştinţă situaţia în care se află bătrânul şi că petiţia a fost trimisă la IGPR, în vederea soluţionării problemelor. Reprezentanţii instituţiei prezidenţiale au promis că rezultatele anchetei vor fi transmise atât hârşoveanului, cât şi Preşedenţiei. În replică, IPJ Constanţa i-a confirmat de asemenea lui Gheorghe Tudorache, că a primit două petiţii, cu acelaşi conţinut, semnate de hârşovean: “Au fost analizate şi verificate aspectele sesizate, rezultând că sunt justificate nemulţumirile dumneavoastră faţă de inactivitatea lucrătorilor de poliţie care au în lucru plângerile formulate de dumneavoastră”, este un fragment din conţinutul scrisorii pe care Gheorghe Tudorache a primit-o de la Dumitru Catană, şeful Poliţiei Judeţene. Acesta l-a mai informat pe bătrân că pentru nerespectarea procedurilor şi a dispoziţiilor de linie privind efectuarea cercetărilor în dosarele penale IPJ a dispus măsuri disciplinare faţă de poliţiştii responsabili. Dumitru Catană a încheiat asigurându-l pe Gheorghe Tudorache de faptul că la nivelul subunităţii se efectuează un control thematic de către ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), pe linia activităţilor specifice poliţiei, pentru prevenirea faptelor antisociale şi prinderea infractorilor, urmând ca în final să fie constatate neajunsurile în funcţionarea Poliţiei Hârşova şi să fie luate măsuri de corectare a situaţiei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top