Fără categorie

Ion Vlădoi: Nu am spus nimic despre primar. Jurnaliştii mi-au schimbat declaraţia!

Acuzat de trafic de influenţă de Vlădoi, primarul din Murfatlar vrea să-l dea în judecată

Se pare că jurnaliştii unui cotidian din Constanţa au reuşit să stârnească ditamai scandalul între fostul viceprimar din oraşul Murfatlar, Ion Vlădoi (foto) şi primarul localităţii, Gheorghe Cojocaru. Despre Ion Vlădoi, jurnaliştii constănţeni au scris că ar avea dosar penal pentru că şi-a vândut bunurile aflate sub sechestru. Acelaşi cotidian a scris despre acesta că ar fi dat vina pe actualul primar că abuzează de funcţia pe care o are şicanându-l, drept pentru care dosarul penal i se trage de la Gheorghe Cojocaru. La rândul lui, primarul Cojocaru s-a făcut foc şi pară când a citit în cotidianul respectiv că este acuzat de trafic de influenţă.

Un articol de Andreea PAVEL

Contactat telefonic de jurnaliştii DEZVĂLUIRI, Ion Vlădoi a declarat următoarele: “Jurnaliştii de la cotidianul respectiv mi-au întors declaraţiile pe toate părţile. Au scris orice, dar numai adevărul nu. Le voi trimite un drept la replică, pentru că eu nu am menţionat nimic despre primar. Ce legătură să aibă primarul cu un eventual dosar penal?”. Ulterior, Ion Vlădoi a declarat jurnaliştilor DEZVĂLUIRI că jurnaliştii cotidianului respectiv au publicat numai minciuni, citându-l greşit şi schimbându-i declaraţiile: “Eu nu am pomenit nimic de actualul primar. Sunt dezamăgit total de presă şi nu am încredere în jurnalişti. O să le trimit un drept la replică”.

Primarul Cojocaru: ANAF nu răspunde la comanda mea

Contactat de jurnaliştii DEZVĂLUIRI, primarul oraşului Murfatlar, supărat pe declaraţia fostului viceprimar, ne-a declarat tranşant: “O să-l dau în judecată. Spunând că eu am intervenit pentru ca el să aibă dosar penal, m-a acuzat indirect de trafic de influenţă. Asta este o minciună şi o declaraţie calomnioasă şi absurdă. Ce treabă am eu cu dosarul lui penal? Cum aş putea eu să intervin şi pe cine să conving să îi facă dosar penal? El nu şi-a plătit datoriile din 2007 şi în 2009 şi-a vândut bunurile, deci ce treabă am eu cu asta? ANAF nu răspunde la comanda mea, e o prostie”, a declarat primarul Gheorghe Cojocaru.

Datorii peste datorii

Presa a scris despre Ion Vlădoi că a vândut clădirea societăţii Vlamar Trade Ltd SRL, soţiei lui deşi aceasta se afla sub sechestru, fapt ce mută fapta lui Vlădoi în afara legii.  Contactat telefonic, acesta ne-a declarat că soţia lui nu ştia că imobilul se află sub sechestru. În luna iulie a anului 2009, Fiscul a scos la vânzare aproape toate bunurile familiei Vlădoi din cauză că fostul viceprimar a acumulat datorii la stat de aproape 500.000 RON, conform informaţiilor apărute în presă. Din cauză că autorităţile statului descoperiseră nereguli în cadrul firmei lui Vlădoi, aceasta a fost amendată de mai multe ori. Conform jurnaliştilor care au băgat zâzanie între Ion Vlădoi şi Gheorghe Cojocaru, domeniul de activitate al Vlamar Trade Ltd era comerţul produselor alimentare, dar şi al materialelor de construcţii, iar în timpul liber se organiza, ilegal, discotecă. Administratorul firmei este soţia fostul vice, Eugenia Vlădoi, iar Ion Vlădoi este asociat unic.

Are sau nu dosar penal?!

Ion Vlădoi a fost viceprimarul oraşului Murfatlar, apoi a candidat pentru funcţia de primar, în 2008, din partea Partidului Naţional Liberal. A venit cu o „super” platformă program în care promitea scări rulante şi pasaje subterane, sau lucruri care deja existau. A intrat în turul doi, dar a pierdut la mustaţă în faţa candidatului PD-L, Gheorghe Cojocaru. Ovidiu Valentin Grosu, comisar-şef în cadrul Poliţiei Murfatlar, a declarat jurnaliştilor DEZVĂLUIRI faptul că fostul viceprimar are întocmit un dosar penal de toată frumuseţea după ce a încălcat legea ori din prostie, ori cu bună ştiinţă, ceea ce ar fi şi mai grav. Contactat telefonic de jurnaliştii DEZVĂLUIRI, Ion Vlădoi a declarat că nu are nici un dosar penal şi că a fost chemat doar ca să dea o declaraţie. În contextul dat, când Poliţia spune că Vlădoi are dosar penal, iar acesta suţine că nu are dosar penal, pentru clarificarea situaţiei nu ne rămâne să aşteptăm.

Ce-ar risca fostul viceprimar?

Articolul 9 din Legea 241/2005, pentru pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prevede următoarele: „(1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la doi ani, la opt ani şi interzicerea unor drepturi, următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale: (…) g) substituirea, degradarea sau înstrăinarea de către debitor, ori de către terţe persoane, a bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală şi ale Codului de procedură penală”.Legea prevede ca în cazul în care evaluarea prejudiciului produs va arăta că acesta este mai mare de 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, atunci limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se va majora cu doi ani. De asemenea, dacă prejudiciul va fi mai mare de 500.000 euro, în aceleaşi condiţii, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu trei ani.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top