Opinii

Comuna Dumbrăveni arăta ca după război pe vremea fostului primar

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au avut ocazia să vadă câteva poze făcute în localitatea Dumbrăveni, pe vremea fostului primar. Nu ne-a venit să credem că un edil, mai ales în mediul rural, poate să ocupe această funcţie fiind total dezinteresat de traiul localnicilor şi de cum arată comuna al cărei reprezentant era.

Un articol de Andreea PAVEL

Patru rămăşiţe de pereţi scorojiţi care încercuiau un teren pe care crescuseră bălării de-un metru, reprezentau căminul cultural al comunei (desigur, nici vorbă de geamuri, sau acoperiş), primăria arăta ca o gospodărie părăsită după ce-a jucat rolul unui câmp de bătălie (pereţi fără tencuială, nevopsiţi de-un car de ani, cu un interior de toată ruşinea, anexele arătau mai rău decât nişte grajduri), bisericile neîngrijite stăteau să cadă, iar sistemul de apă era învechit şi de-abia dacă mai făcea faţă altor branşări. Ne întrebăm retoric ce-a făcut fostul primar timp de patru ani, având în vederă că pentru comună n-a mişcat un deget? Cert este că localitatea este de nerecunoscut, la fel şi locurile: bisericile sunt reabilitate complet, primăria arată ca nouă, comuna are un dispensar dotat cu materiale şi ustensile de ultimă generaţie, toată lumea e branşată la sistemul de apă pus la punct, căminul cultural din satul Furnica este reabilitat complet, la fel şi şcolile, şi în următoarele patru luni va fi construit de la zero căminul cultural din Dumbrăveni. Şi toate acestea au fost realizate într-un an şi jumătate, cu sume incomparabil mai mici decât în alte localităţi. Un exemplu ar fi că, în timp ce unul dintre primarii constănţeni a vopsit căminul cultural şi i-a pus un gard de jur împrejur, cheltuind două miliarde de lei vechi, la Dumbrăveni, actualul primar, Gheorghe Cenuşă, a construit un cămin cultural de la zero (!) cu patru miliarde de lei vechi. Un alt exemplu ar fi că a renovat şcoala din satul Furnica fără nici un ban, datorită faptului că rudele şi amicii primarului, alături de alţi localnici, au înţeles că primăria nu are bani să renoveze clădirea, şi-au pus osul la muncă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top