Politic

Iohannis să nu mai schieze în Austria! Asta îi cere preşedintele PMP Constanţa șefului statului

Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, profită de emoția creată de subiectul Schengen ca să îi solicite președintelui României să nu mai meargă la ski în Austria.

În scrisoarea deschisă trimisă președintelui Iohannis, Palaz amintește că românii au căutat diverse metode de a se „răzbuna” pe Austria prin boicot comercial, anunțând că nu vor mai consuma produse sau servicii ale companiilor austriece.

 „Domnule președinte, vă cer respectuos, întrucât este notoriu că sunteți unfel de ambasador al pârtiilor de ski, nu mai schiați, domnule, în Schengen, în Austria!”, a transmis Palaz printr-un comunicat de presă.

Redăm mai jos mesajul integral al președintelui PMP Constanța

Stimate domnule președinte Klaus Werner Iohannis, Nu știm cum a răsunat la Cotroceni vestea refuzului Austriei de a accepta aderarea țării noastre, țară pe care o conduceți, la Schengen. Este real că pe lângă supărare și dezamăgire, cu toții am gustat frustrarea și ne-am simțit neapărați, nerăzbunați, fără voce, fără fapte cel puțin timp de aproape 3 ore până când ne-ați transmis un comunicat. Dar starea aceasta negativă a continuat și după ce poporului i s-a citit ce ați vrut să spuneți, ba chiar s-a intensificat când am constatat că, practic, ne-am întors de unde am plecat. 

Cea mai aprigă întrebare era cum de nici măcar “Guvernul meu” cu “pe-se-deu” nu au reușit să obțină aderarea așteptată atâta amar de vreme, dar se pare că ne-am orientat prost cu întrebarea pentru că pe linie de responsabili nu a fost făcută nicio schimbare notorie. 

Noi, cetățenii de rând, suntem umili în păreri, nereprezentativi în expertiză față de dumneavoastră, cel care cu siguranță ați militat pentru intrarea României în Schengen în întâlnirile avute cu oficialii austrieci în cele două mandate, dar vă putem spune oricare dintre noi că statul la coadă în vămi pe noi ne costă. Și ne costă mult timp și mulți bani pentru că noi nu avem coloane oficiale cu girofar sau avioane de protocol. 

Românii au căutat și au găsit soluții pentru a se “răzbuna” comercial pe cei care nu ne vor, pentru că, la urma urmei, Schengenul ne doare la bani, în primul rând. La bani și la timp, cum am mai spus. Românii boicotează, frustrarea i-a unit, au luat atitudine și își arată amarul și nu pe voi, cei aflați acum, când s-a ratat cea mai mare șansă, la conducerea țării, ci pe cei care au spus clar că nu ne vor. 

Românii nu mai consumă produse austriece, refuză serviciile austriece, fiecare a ales cum să se manifeste. Dar dumneavoastră? Cum empatizați cu dezamăgirea noastră?

Domnule președinte, vă cer respectuos, întrucât este notoriu că sunteți un fel de ambasador al pârtiilor de ski, nu mai schiați, domnule, în Schengen, în Austria!”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top