Opinii

Investiţiile şi fondurile europene înnoiesc oraşul Hârşova

Una dintre priorităţile localităţii a fost exitinderea reţelei de canalizare. Tudor Nădrag, edilul oraşului Hârşova, a întocmit un astfel de proiect ce cuprindea peste 40 de străzi, iar reţeaua de canalizare măsura în total aproximativ 12 kilometri.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Lucrurile s-au mişcat repede, astfel încât, în urmă cu două luni, administraţia locală intrase deja în posesia banilor necesari desfăşurării lucrării. Compoarativ cu ritmul actual de lucru, edilul hârşovean este de părere că în maxim un an proiectul va fi finalizat.

În paralel cu acest proiect, administraţia locală lucrează de zor şi la înlocuirea unei conducte de alimentare cu apă, care măsoară o lungime de şase kilometri. Alături de mai multe localităţi, oraşul Hârşova face parte dintr-un proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea. Acest proiect ajunge la valoarea de 150 de milioane de euro, dintre care 10 milioane de euro vor fi investiţi numai în Hârşova, oraşul care, în timpul fostei administraţii putea fi catalogat uşor ca fiind închis şi primitiv. Din acest punct de vedere, noutăţile vor fi: o staţie de epurare, două pompe, o conductă de refulare şi reabilitarea a două surse de apă.
Alte şapte milioane de euro au fost accesate prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în vederea asfaltării principalelor artere de circulaţie. Tot din fonduri europene vor fi construite opt case pentru rromi şi un cimitir nou, la o distanţă de vreo 200 m de cel vechi. Poate cea mai îmbucurătoare veste pentru tineri este faptul că blocul de locuinţe sociale va fi gata în aproape o lună, iar imediat în apropierea noii construcţii se ridică o alta, având aceeaşi destinaţie.
lista proiectelor nu se opreşte aici, pentru viitorul puţin mai îndepărtat, Tudor Nădrag notându-şi deja în agenda administraţiei locale construirea unei Case de Cultură şi reabilitarea Căminului Cultural de la Vadu Oii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top