Actualitate

Investiții majore în Hârșova: un bazin de înot și o bază sportivă

Pe agenda administrației locale a orașului Hârșova figurează două proiecte majore propuse încă de anul trecut de primarul Viorel Ionescu. Sun două proiecte ce se vor realiza prin intermediul CNI – Compania Națională de Investiții.

Primul proiect este cel al construirii unui bazin de înot didactic. Pentru aceasta, UAT Hârșova va pune la dispoziția CNI un teren în suprafaţă 4.338,00 mp.

Proiectul se adresează în special şcolilor şi tineretului din oraș. Fiind considerată o dotare necesară pentru dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a tinerilor. Construcția propusă investiției se va realiza după un proiect pilot și se adresează uzului tuturor cetățenilor având utilizare publică.

Condițiile impuse de CNI sunt:

  • ca pe o perioadă de minimum 15 ani, autoritatea locală să se ocupe de întreținerea acestuia, și să nu fie schimbată destinația.
  • UAT pune la dispoziție terenul și asigură utilitățile

Bazinul de înot, acesta va avea o dimensiune de 25 m x 12,5 m și o adâncime variabilă între 1,20 m și 1,80 m și va fi prevăzut cu cabinet de prim ajutor, vestiare diferențiate pe sexe (cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare) destinate elevilor, dar și cu vestiar pentru profesori.

Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane.

În vederea asigurării unor condiţii decente de practicare a sportului de masă şi în aer liber pe raza orașului Hârșova, coroborat cu posibilitatea finanţării prin CNI SA – Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul “COMPLEXURI SPORTIVE”, primăria Hârșova implementează un al doilea proiect: construirea unei baze sportive tip 1.

BAZĂ SPORTIVĂ DE TIP 1 – CARACTERISTICI:

  • Suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 13.202 mp
  • dimensiuni minime lungime 164m, lățime 80,5m
  • Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:
  • Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni
  • 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori
  • Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m
  • Clădire vestiare și administrativă
  • Parcare autovehicule și autocar

Baza va fi construită pe un teren cu o suprafață de 41.027,00 mp. Va fi dotat cu un teren de fotbal, iar suprafața de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial. Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 14 scaune pentru rezerve și antrenori. Pe latura lungă opusă se vor amplasa gradene pentru 500 de spectatori. Adiacent gradenelor se vor amenaja locuri pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii. Cetăţenii vor beneficia şi de un teren multifuncţional ce va respecta cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis. Va fi construită şi o clădire pentru vestiare, dar şi o parcare cu 55 de locuri.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top