Opinii

Investiţii majore cu sume minime, în comuna Nicolae Bălcescu

Viorel Bălan şi Nicolae Ciocănete, primarul şi viceprimarul localităţii Nicolae Bălcescu, continuă asfaltarea străzilor comunei. Conform calculelor reprezentanţilor administraţiei publice locale, aproximativ un sfert din uliţele interioare din satul Dorobanţu şi comuna Nicolae Bălcescu, ar mai fi rămas de lucrat de către echipele Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri Constanţa. Recent, echipa administrativă s-a ocupat de tot ce înseamnă asigurarea celor mai bune condiţii pentru învăţăceii comunei. Astfel, cei doi au achiziţionat necesarul de lemne şi cărbuni pentru încălzirea sălilor de clasă.

Un articol de Andreea PAVEL

Pentru ca depozitarea combustibilului să nu mai fie o problemă liderii primăriei au reparat magazia de lemne a şcolii, în timp ce Şcoala cu clasele I-X din localitate a fost renovată 100%. Aşa se face că cei 450 de elevi şi profesorii din Nicolae Bălcescu beneficiază acum de cele mai bune condiţii de studiu şi exercitare a actului didactic. Dată fiind iscusinţa angajaţilor din Primărie şi a managerilor acesteia, investiţia menţionată mai sus a costat aproape 70.000 RON, dintre care 54.500 au fost suportaţi de Ministerul Educaţiei. Am menţionat iscusinţa administraţiei locale, dată fiind suma mică la care s-a ridicat investiţia în raport cu schimbările făcute: parchet laminat în toate sălile de curs, repararea tuturor băncilor, achiziţionarea de catedre noi, montarea centralelor termice şi a geamurile termopane, reabilitarea grupurilor sanitare.  

Parcurile, bucuria copiilor

Alte 700 de milioane de ROL au fost investiţi în amenajarea unui loc de joacă pentru copiii comunei. Micuţii îşi pot petrece timpul liber într-un mod mult mai distractiv de acum încolo, având în vedere dotările parcului din faţa grădiniţei din Nicolae Bălcescu. Dat fiind succesul pe care investiţia l-a avut în localitate, Nicolae Ciocănete şi Viorel Bălan s-au gândit să mai construiască un loc de joacă, de data aceasta pentru copii din satul Dorobanţu. Astfel, începând cu primăvara 2010, pe un spaţiu de 300 mp vor fi montate bănci, spaţii verzi şi o fântână arteziană.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top