Actualitate

Investiții importante vor fi făcute în Delta Dunării prin PNNR. Cine vor fi beneficiarii acestora!

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, astăzi, începând cu ora 10.00, la o întâlnire de lucru a autorităților locale din arealul deltaic cu oficiali ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a discuta aplicat despre o serie de proiecte de investiții ce vor fi făcute în Delta Dunării, cu fonduri alocate prin programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Mai exact, este vorba despre investiții pentru facilitarea accesului turiștilor (reconfigurarea infrastructurii de acces în deltă), dar și despre decolmatări necesare pentru protecția diversității biologice specifice acestei zone a țării.

„Pentru unele componente ale proiectelor prezentate astăzi, aici, unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Tulcea (în special din zona Deltei) vor deveni beneficiarele unor investiții deosebit de importante pentru comunitatea locală. Știu că există multe discuții pe tema propusă, a investițiilor în Delta Dunării, că se impune să facem mai multe pentru această zonă a țării. Din punctul meu de vedere, Delta Dunării are nevoie de o sursă de finanțare continuă: ar trebui să aibă o alocare multianuală din bugetul național pentru funcționare coerentă a rezervației (ca destinație turistică și nu numai)“, a transmis, în deschiderea ședinței, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Din partea Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, la întâlnire au participat Dan Ștefan Chiru, secretar de stat, Alexandru Avram, secretar general, Cristian Mărișteanu, director general.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top