Ştiri

Investire -la rece-

Presedintele Traian Basescu i-a investit joi seara pe cei 12 noi ministri ai noului Cabinet Tariceanu, într-o atmosfera tensionata si rece. Consecvent cu pozitia exprimata anterior, prin care se opunea unui eventual Guvern PNL-UDMR, Basescu a îndeplinit o formalitate, pastrând, pe tot parcursul ceremoniei, o mina rigida. Semnificativ, momentul ciocnirii unei cupe de sampanie, devenit cutuma la investirea unui nou Cabinet, a fost omis din program. Singura persoana cu care Basescu s-a întretinut, a fost presedintele Curtii Constitutionale, Ioan Vida.

Un articol de PETRE RÃZVAN

Atitudinea sefului statului a fost dublata de discursul sau, ce a debutat cu urari de Pasti si cu exprimarea unui punct de vedere, referitor la decizia privind infirmarea de catre Curtea Constitutionala a concluziilor Comisiei de ancheta pentru suspendarea presedintelui: "Încep prin a dori tuturor românilor, implicit dumneavoastra românilor din tara, de peste hotare, Sarbatori Pascale fericite si în deplina multumire sufleteasca". Revenind la Cabinetul proaspat investit, Basescu i-a asigurat pe ministrii noi ca va sta cu ochiul pe ei, si le-a reamintit ca, spre deosebire de ei, el este ales, iar nu numit. "Va doresc în modul cel mai sincer mult succes si mi-as dori mult ca la sfârsitul mandatului sa infirmati cele ce am afirmat despre Guvern", a mai adaugat Basescu, facând referire la afirmatiile sale, potrivit carora noul Cabinet ar fi unul al grupurilor de interese nelegitime.

Un guvern minoritar

Înca de la început, schita restructurarii Guvernului Tariceanu a atras numeroase critici. În loc sa disipeze din tensiuni, Primul ministru le-a intensificat, insistând pentru numirea lui Cioroianu la Externe, comasând Ministeruls Economiei ca cel de finante, sub îngrijirea lui Vosganian. Acestia, alaturi de Teodor Melescanu, fac parte dintre cei pe care Basescu îi delimitase anterior, ca fiind indezirabili pentru functii ministeriale, din diferite considerente. Pe lânga nominalizarea lui Ludovic Orban (adversar declarat al actualului presedinte, înca de când erau colegi la primaria Capitalei) la Transporturi, o serie de alte nume, legate direct de grupuri de interese economice avute în vedere de procuratura, fac din noul Guvern unul al controverselor.
Nici UDMR nu s-a lasat mai prejos, pe lânga nominalizarea lui Marko Bela, ei propunând si nume vechi, legate de tot felul de scandaluri si probleme. Lui Laszlo Borbely i s-a alaturat ginerele sau, Attila Korodi, considerat cel mai potrivit pentru postul de ministru al Mediului. Probabil cea mai controversata a fost retitularizarea udemeristului Zsolt Nagy pentru Ministerul Comunicatiilor, cu toate ca acesta este cercetat penal în scandalul de divulgare de secrete de stat si tradare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top