Actualitate

Intervenție în cazul inundațiilor din satul Runcu, comuna Pantelimon

Zilele trecute, locuitorii satului constănțean Runcu (comuna Pantelimon) s-au confruntat cu apele revărsate ale pârâului Cartal. Suprafețe importante de teren agricol au fost inundate după ce a plouat abundent. În câteva ore, precipitațiile au depășit 50 de litri pe metrul pătrat.

Administrația locală a comunei Pantelimon, la inițiativa primarului Costel Armășescu, a solicitat sprijinul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), în sensul relocării unui utilaj cu care să se realizeze decolmatarea și corectarea cursului de apă din satul Runcu.

„Pârâul Cartal a provocat inundații pe mai multe zone ale localităților Saraiu, Vulturu, Runcu, Pantelimon de Jos și reprezintă un adevărat pericol pentru casele oamenilor, școala sau biserica din Runcu”, spune primarul Armășescu.

În satul Runcu au fost inundate strada Principală și strada Bisericii, atât partea carosabilă cât și grădinile oamenilor care locuiesc în zonele respective.

La fața locului a ajuns și directorul general ABADL, Bogdan Bola, care a spus că a discutat deja cu primarul Costel Armășescu și prefectul George Niculescu „privind necesitatea unei intervenții rapide a oamenilor și utilajelor ABADL pe zona comunei Pantelimon, după ce în 3 ore a plouat cu peste 50 de litri pe m². Din ce informații avem până acum, nu există pagube însemnate, apa intrând în curțile oamenilor și în școala care se află în zona inundabilă a localității.”

Bogdan Bola spune că aversele torențiale din ultima perioadă fac tot mai multe probleme în județul Constanța.

Actualitate

To Top