Fără categorie

Interes economic reciproc ntre Bacu i regiuni ale Federaiei Ruse

Mari, 25 ianuarie, Consiliul Judeean Bacu a primit vizita domnului Igor Sidorov, consilier pe probleme economice al Ambasadei Federaiei Ruse n Romnia. mpreun cu reprezentantul Asociaiei de prietenie Ruso-Romn, filiala Bacu, au fost ntmpinai de cei doi vicepreedini ai Consiliului Judeean i de Prefectul judeului.

n cadrul ntrevederii, Igor Sidorov a subliniat faptul c scopul prezenei sale n judeul Bacu, ca urmare a discuiilor purtate cu Ambasadorul Federaiei Ruse la Bucureti, Excelena Sa, Alexander Churilin, este de a dezvolta, nu numai relaii culturale, deja ncepute, ci i relaii economice ntre judeul Bacu i regiuni ale Federaiei Ruse.

Vicepreedintele Consiliului Judeean, Dumitru Brneanu a artat faptul c „deja s-au realizat primii pai n cadrul colaborrilor noastre. La sfaritul anului trecut am organizat sptmna filmului rusesc in cadrul liceelor bcuane, pentru ca liceenii claselor a XII-a s vin n contact cu marea cultura rus, la Biblioteca Municipal din Oneti i la sala Ateneu a… Mari, 25 ianuarie, Consiliul Judeean Bacu a primit vizita domnului Igor Sidorov, consilier pe probleme economice al Ambasadei Federaiei Ruse n Romnia. mpreun cu reprezentantul Asociaiei de prietenie Ruso-Romn, filiala Bacu, au fost ntmpinai de cei doi vicepreedini ai Consiliului Judeean i de Prefectul judeului.

n cadrul ntrevederii, Igor Sidorov a subliniat faptul c scopul prezenei sale n judeul Bacu, ca urmare a discuiilor purtate cu Ambasadorul Federaiei Ruse la Bucureti, Excelena Sa, Alexander Churilin, este de a dezvolta, nu numai relaii culturale, deja ncepute, ci i relaii economice ntre judeul Bacu i regiuni ale Federaiei Ruse.

Vicepreedintele Consiliului Judeean, Dumitru Brneanu a artat faptul c „deja s-au realizat primii pai n cadrul colaborrilor noastre. La sfaritul anului trecut am organizat sptmna filmului rusesc in cadrul liceelor bcuane, pentru ca liceenii claselor a XII-a s vin n contact cu marea cultura rus, la Biblioteca Municipal din Oneti i la sala Ateneu a filarmonicii -Mihail Jora-, unde ecranizarea operei lui Cehov -Pianina mecanic- a precedat concertul de Crciun susinut de orchestra din Sankt Petersburg”.

Dl.Dumitru Brneanu a amintit i faptul c una din regiunile ruseti, respectiv Regiunea Kaluga, a confirmat, sptmn trecut, dorina de colaborare cu judeul nostru, propunnd cteva posibiliti de parteneriate n domeniile cultur, sport, cercetare, educaie, tineret i turism.

La finalul discuiilor, oficialul rus, a prezentat materialele informative pe care le-a pus la dispoziia autoritilor publice i a agenilor economici bcuani, subliniind necesitatea realizrii relaiilor directe ntre ntreprinderi i oamenii de afaceri. „Sarcina mea este de a ajuta agenii economici din Bacu i din ara mea de a intra n contact direct, fr intermediari”.

Agenda vizitei a cuprins o ntlnire cu oamenii de afaceri bcuani, care a avut loc la Camera de Comer i Industrie Bacu, n dup amiaza aceleai zile i vizitarea unor companii de top din Bacu, i anume ntreprinderea „Aerostar” i „World Machinery Works”, a doua zi , n data de 26 ianuarie a.c.

La Camera de Comer i Industrie Bacu, domnul vicepreedinte Silviu Bondor a inut s sublinieze faptul c „este iniiativa Consiliului Judeean de a favoriza aceste relaii ntre oficialitile ruse i cele bcuane, n scopul de a duce reciproc informaia, pentru ca agenii economici din cele dou ri, pe profilul i pe direcia care se dezvolt, s poat gsi puni de legtur”.

Domnul consilier Sidorov, a artat c „am venit la Camera de Comer i Industrie Bacu cu catalogul tuturor regiunilor Federaiei Ruse, a potenialului economic al acestora, care cuprinde informaii despre colaborarea direct cu firmele noastre, contactele Camerelor de Comer i Industrie ale regiunilor i ale ntreprinderilor mari, importatori, exportatori i produsele acestora. Am pregtit i informaii concrete pentru prelucrarea lemnului, ca urmare a interesului artat n acest domeniu”.

Domnul consilier Sidorov, a rspuns la solicitrile fiecrui agent economic, fie prin prezentarea contactelor companiilor care pot reprezenta poteniali parteneri, fie prin recomandri punctuale, cum ar fi participarea la expoziii virtuale sau la trguri i expoziii pe domenii de interes, organizate n diferite locaii din Federaia Rus, transmiterea de scrisori de intenie sau de cereri de ofert directe, revenind la afirmaia sa c „totul depinde de companiile dumneavoastr”.

Exist aadar, premise suficiente pentru dezvoltarea unor colaborri economice ntre judeul Bacu i regiuni din Federaia Rus, i prin facilitarea ntreprinztorilor bcuani de a dialoga direct cu oameni de afaceri rui, ceea ce dl.Igor Sidorov, consilierul pe probleme economice de la Ambasada Federaiei Ruse n Romnia a ncercat s realizeze prin informaiile i materialele puse la dispoziie, n cadrul ntrevederii avute la Camera de Comer i Industrie Bacu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top