Actualitate

Îndemnul primăriei Ceamurlia de Jos către locuitori: „Și parcurile sunt ale comunei, haideți să avem grijă de ele!”

Deși administrația locală a investit bani de la bugetul propriu pentru amenajarea unor spații destinate relaxării, unii locuitori ai comunei Ceamurlia de Jos dovedesc faptul că nu le pasă de păstrarea curățeniei în aceste locuri.

Și parcurile sunt ale comunei, haideți să avem grijă de ele! De ce să nu aruncăm gunoaiele și cojile de semințe în coșurile de gunoi din incinta parcurilor?”, se întreabă reprezentanții primăriei Ceamurlia de Jos.

De asemenea, un alt îndemn al administrației publice locale privește colectarea deșeurilor în tomberoanele instalate în comună. „Venim încă o dată cu rugămintea de a nu mai arunca în tomberoanele din comună decât gunoi menajer. Celelalte tipuri de gunoi vor fi ridicate ca și până acum, de la fiecare gospodărie, de tractorul primăriei”.

Deșeurile menajere sunt acele tipuri de deșeuri provenite din sectorul casnic sau din sectoare asimilabile cu acesta (inclusiv deșeurile periculoase pe care le conţin) şi care pot fi preluate cu sistemele curente de precolectare sau colectare din localități.

Administrația locală a comunei tulcene Ceamurlia de Jos a realizat cu bani de la bugetul local proiectul modernizării spațiilor de joacă din cele două localități componente: Lunca și Ceamurlia de Jos. Pe lângă lucrările de reabilitare și modernizare a parcurilor, s-au amenajat și spații de joacă pentru cei mici, locuri unde să se relaxeze și să se joace în siguranță.

Ceamurlia de Jos este situată pe drumul judeţean DJ222, la o distanță de 4 kilometri de drumul naţional Tulcea – Constanţa, respectiv 60 de kilometri faţă de municipiul Tulcea şi 21 de kilometri de Babadag, cel mai apropiat oraş. Comuna, cu un număr de peste 2.300 de locuitori, are în componenţă satele Ceamurlia de Jos – reşedinţa comunei şi Lunca, situat la 4 km faţă de reşedinţa de comună.

Actualitate

To Top