Fără categorie

Încep reducerile de tarife pe litoralul românesc

Programul de mini-preţuri de vacanţă – “Litoralul pentru toţi”

Asociaţia de Promovare Turistică “Litoral – Delta Dunării”, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR, federaţie naţională a hotelierilor), patronatele hotelierilor de pe litoral şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) au lansat, oficial, programul comun „Mini-preţuri de vacanţă – Litoralul pentru toţi”, ediţia de toamnă-2011. Corina Martin(foto, în mijloc), preşedintele ANAT şi al Asociaţiei “Litoral – Delta Dunării”, ne-a declarat, cu această ocazie: “Am reuşit să unificăm programele de promovare “O săptămână la mare” – susţinut, până acum, de FPTR şi “Litoralul pentru toţi” – susţinut de ANAT şi Asociaţia Litoral. Acordul semnat între cele trei entităţi prevede utilizarea în comun a denumirii “Litoralul pentru toţi”, precum şi utilizarea unitară a aceloraşi tarife, în cadrul lui”.
Ediţia de toamnă a programului, care se va derula în perioada 1 septembrie – 15 octombrie, va cuprinde, pentru un sejur standard de 6 nopţi, o ofertă de 6.000 locuri de cazare, în 55 – 60 de unităţi hoteliere, de 1 – 5 stele, de pe întreg litoralul românesc (cu excepţia staţiunii Costineşti).

Un articol de Paul PÂRVU

Oferta se adresează atât turiştilor români, cât şi… celor străini! Până acum, s-au înscris în program 35 de hoteluri. Biletele sunt puse în vânzare de 70 de agenţii de turism, din toată ţara, exclusiv membre ANAT, la preţuri care pornesc de la 179 lei/ cameră/ noapte (aproximativ 7 euro, pentru un confort de o stea, fără mic dejun), până la 549 lei/ cameră/ noapte (aproape 22 euro, la categoria de 5 stele, cu mic dejun inclus), în condiţiile în care, în vârf de sezon, cele mai mari preţuri au ajuns şi până la 100 euro/ noapte!

Premieră: mic dejun inclus în grila de tarife reduse!

“Dacă până acum nu era inclus micul dejun în ofertă, începând cu 1 septembrie a.c. a fost introdusă şi această opţiune în grila tarifară a programului. Totodată, pachetul promoţional mai cuprinde un “voucher de atracţii” (care reprezintă singura ofertă de acest tip din ţară!), ce permite intrarea gratuită la unul dintre obiectivele de interes turistic din Constanţa: Acvariu, Muzeul de Istorie şi Arheologie sau Muzeul de Arta Populară”, a mai spus Corina Martin.
Listele cu structurile de cazare înscrise în program şi agenţiile care vând această ofertă  se găsesc pe site-urile programului: anat.ro/minipreturi/litoral, asociatia-litoral.ro, fptr.org  si anat.ro.
Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală (foto, în stânga) (totodată şi vicepreşedinte al Asociaţiei Litoral), a precizat că deja prima serie a programului “Litoralul pentru toţi” este… aproape vândută!

Discuţii pentru reducerea tarifelor CFR spre litoral, în extrasezon

Mohammad Murad (foto, în dreapta), preşedintele FPTR, ne-a declarat, la rândul său: “Ne vom situa la 30% din preţurile practicate în iunie şi la 50% – 60% faţă de cele practicate în vârf de sezon, la aceeaşi calitate a serviciilor! Astfel, la preţul de 2 nopţi din timpul sezonului de vârf, un turist se poate caza acum… 6 nopţi! Litoralul românesc se situează cu 30% sub preţurile practicate în Bulgaria şi sub 60% faţă de cele practicate în Turcia, dacă se compară hotelurile din aceeaşi categorie de confort! Acum suntem pregătiţi să demarăm discuţiile pentru reducerea cu până la 50% a tarifelor pe CFR, pentru turiştii cu posibilităţi financiare limitate, care se înscriu în programul “Litoralul pentru toţi”, pentru că aşa se procedează în toată lumea civilizată, unde parteneriatul stat – privat functionează, în interes naţional.
Corina Martin a adăugat că acest program nu este unul care să aducă profit, ci este destinat îmbunătăţirii imaginii litoralului românesc,având scopul de a obişnui turistul român să profite şi în afara sezonului de vârf de litoral, atât timp cât vremea o permite. “Din punctul meu de vedere, ţinând cont de capacitatea de cazare existentă, litoralul este prima destinaţie turistică a României, a doua fiind Valea Prahovei. Oficial, litoralul nostru are 124.800 locuri de cazare, clasificate de Ministerul Turismului. Dar dacă se iau în considerare şi capacităţile de cazare neclasificate (dar legale, cum sunt, de exemplu, apartamentele-de-vacanţă), precum şi “particularii”, se mai adaugă încă cel puţin… 100.000 locuri, “neoficiale”! Pe de altă parte, “Litoralul pentru toţi” nu (mai…) este nici un “program social”, aşa cum a demarat el, la începutul anilor 2000. De când se ocupă Asociaţia Litoral de el, nu mai poate fi considerat astfel, pentru că “Litoralul pentru toţi” se adresează… inclusiv turiştilor străini! De aceea, am muncit foarte mult la promovarea litoralului românesc, dar şi hotelierii trebuie să dea dovadă de flexibilitate, pentru că, pentru un om de afaceri, aceasta este esenţială!”.
Prezentă la lansarea programului, Anca Nedea, directorul- general al hotelului “Iaki”, din Mamaia, şi noul ofiţer de presă al Asociaţiei Patronale Mamaia, ne-a declarat: “Anul acesta, din… disperare, dar şi din logica lucrurilor!, s-au întâmplat foarte multe lucruri bune, în organizarea patronatelor şi activităţii hotelierilor. Dacă vom continua să investim numai cu gândul la vârful de sezon, vom avea… tot o singură lună de business estival! Trebuie să facem în aşa fel încât în aprilie să fim cu toţii pregătiţi de startul noului sezon. Trebuie să fim… “proactivi”, altfel ieşim de pe piaţa turistică!”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top