Actualitate

Încep lucrările de decolmatare a canalelor Letea și Sidor din Delta Dunării

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a semnat, în calitate de beneficiar, Contractul de execuție ”Lucrări de decolmatare a canalelor Letea și Sidor, de pe raza comunei C.A. ROSETTI, Județul Tulcea – situație de urgență HG 299/23.05.2019”, cu o valoare de 2.511.579,20 lei fără TVA. Executarea lucrărilor va fi realizată de către câștigătorul licitației, S.C. Complex Delta SRL, durata contractului fiind de 75 de zile de la data transmiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările propuse prevăd refacerea /îmbunătățirea circulației apei în rețeaua hidrografică, precum și a conectivității unor canale și lacuri la rețeaua de canale principale, în condițiile de niveluri scăzute ale apelor Dunării. Amplasamentele prevăzute a se decolmata, respectiv canalele Letea și Sidor, fac parte din domeniul public de interes național aflate în administrarea ARBDD.

Scopul acestor lucrări de decolmatare este acela de a asigura accesul spre localitatea Letea și  aprovizionarea populației locale, de a evita restrângerea zonelor de reproducere naturală pentru speciile de pești.
Având în vedere cele de mai sus, ARBDD informează că odată cu ordinul de începere a lucrărilor de decolmatare în data de 19 august 2019, va fi necesară blocarea accesului, respectiv închiderea circulației pe cele două canale, Letea și Sidor, pe toată durata derulării lucrărilor.

Actualitate

To Top