Actualitate

În județul Tulcea continuă seria consultărilor publice din cadrul proiectului „România Educată“

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat joi, 4 august 2022, în orașul Babadag, județul Tulcea, la o nouă întâlnire din cadrul evenimentelor dedicate consultării publice a tuturor actorilor educaționali, cu privire la proiectul Legii învățământului preuniversitar „România Educată“. Organizatorul acestui eveniment a fost Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Tulcea.

Cu acest prilej, vicepreședintele Mihai Huleni a mulțumit pentru prezență cadrelor didactice, considerate cheia progresului sistemului de învățământ românesc, a căror voce trebuie ascultată în procesul de elaborare a proiectului „România Educată“.

„În primul rând, vreau să vă mulțumesc și să vă felicit pentru întreaga activitate pe care o desfășurați în sistemul de învățământ. Consider că prin ceea ce faceți dumneavoastră constituiți un motor al societății noastre, pregătind tinerele generații în toate domeniile de activitate. De aceea cred că vocea dumneavoastră, a specialiștilor din învățământ, trebuie nu numai auzită, dar și ascultată, mai ales în cadrul acestui proiect esențial pentru viitorul țării noastre“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

Un aspect important abordat în cadrul dezbaterilor s-a referit la înființarea postului de director administrativ în cadrul unităților de învățământ.

„Consider benefică această inițiativă întrucât directorul administrativ va fi o veritabilă punte de legătură între școală și autoritatea locală, având competențe în științe economice și în științele administrației publice.

Directorul administrativ va trebui să adere la programul managerial al directorului de școală, care va fi degrevat de o serie de sarcini, întrucât directorul administrativ se va ocupa strict de problemele administrative, de consolidarea legăturii cu autoritatea locală și de sprijinirea activității personalului nedidactic și didactic auxiliar“, a apreciat vicepreședintele Huleni.        

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top