Politic

George Șișcu continuă seria întâlnirilor în judeţ: Nalbant, Dăeni și Ciucurova

La începutul acestei luni deputatul George Șișcu a continuat seria întâlnirilor în judeţ şi am ajuns în localitățile Nalbant, Dăeni și Ciucurova. Despre vizita sa în comuna Nalbant, deputatul a declarat: ”Comuna este formată din trei sate: Nalbant – reşedinţa de comună, Nicolae Bălcescu şi Trestenic.
M-am bucurat să văd lucruri frumoase la Nalbant. Comuna e în plină dezvoltare, iar faptul că edilul Ion Nicolae este preocupat de soarta localităţii se vede imediat, pentru că în comună au avut loc schimbări evidente. Este mai mult un om al faptelor decât al vorbelor.
Comuna Nalbant va beneficia prin Programul Național de Investiții – Anghel Saligny, de peste 20 de milioane de lei, iar o bună parte din această sumă va fi destinată modernizării străzilor, pe o lungime de 15 kilometri.
De la Nalbant la Tulcea sunt 25 de kilometri, iar comuna este amplasată pe DN22A, drum care face legătura între Tulcea şi Bucureşti.
Localitatea are un potenţial extraordinar nu doar în sectorul agricol, ci şi în ceea ce priveşte exploatarea carierei, dezvoltarea energiei eoliene sau chiar valorificarea potenţialului turistic şi religios. M-am referit inclusiv la potenţialul religios, pentru că în prima zi de vineri de după Paşte are loc în localitate sărbătoarea Izvorului Tămăduirii.
Am încredere că Nalbantul va continua pe acelaşi drum al dezvoltării, pentru binele oamenilor.
O echipă liberală puternică în slujba tulcenilor”.

”Investiţiile reprezintă cheia dezvoltării, iar primarul de la Dăeni, Marian Gherghişan aplică acest principiu încă din 2008, când a fost ales.
Transformările prin care a trecut comuna Dăeni în acești 14 ani sunt extraordinare și nu exagerez deloc când spun acest lucru. Comuna este formată dintr-o singură localitate, iar mâna gospodarului se vede. M-am întâlnit la Dăeni cu primarul Gherghişan, unde mi-a prezentat obiectivele realizate deja, dar şi planurile sale de viitor.
În comună au fost asfaltaţi 38,5 kilometri de drum, din care 34 prin PNDL, iar restul de 4,5 kilometri prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. De asemenea, a reuşit să pună la punct sistemul de canalizare în comună pe o lungime de 24 de kilometri. Sala de sport a fost finalizată chiar anul acesta, investiţie realizată prin Compania Naţională de Investiţii, iar baza sportivă din comună arată foarte bine.
„Unde am ştiut că se dau fonduri, am aplicat imediat”, mi-a spus domnul primar Gherghişan și iată că rezultatele se văd.
În prezent se asfaltează drumul județean care trece prin comună, încheindu-se practic prima etapă a modernizării străzilor din Dăeni.
Primarul Marian Gherghişan nu putea rata noua oportunitate oferită de guvern prin Planul Naţional de Investiții – Anghel Saligny, reușind să finanțeze cu peste 30 milioane de lei proiecte privind extinderea rețelelor de apă și canalizare. Ulterior se vor extinde și moderniza drumurile pe aceste porțiuni.
O prioritate pentru edilul de la Dăeni este sprijinirea firmelor care activează în comună. Marian Gherghişan se consultă permanent cu fermierii din zonă, iar împreună au venit cu propuneri pentru amendarea legii subvenţiilor pentru irigaţii.
„Sper că locuitorii comunei sunt mulțumiți de ceea ce am realizat până acum”, mi-a spus Marian Gherghişan, însă domnul primar mi-a transmis că nu se va opri aici şi că va căuta permanent soluţii, dar şi fonduri, pentru proiectele pe care le va derula în continuare la Dăeni.
O echipă liberală puternică în slujba tulcenilor”, a declarat deputatul tulcean în urma vizitei sale în comuna Dăeni.

Am avut o întâlnire la Ciucurova cu domnul primar Marin Şerban, colegul meu liberal, aflat la al doilea mandat. Am discutat despre problemele din comună, despre proiectele derulate la Ciucurova, dar şi despre planurile pe care domnul primar Şerban intenţionează să le deruleze. Astfel, am aflat că s-au făcut investiţii în toate cele localităţi ale comunei, respectiv Ciucurova, Fântâna Mare şi Atmagea, iar acestea au vizat reţelele de apă şi de canalizare, iluminatul public şi modernizarea drumurilor comunale.
„În Ciucurova sunt 32 de apartamente în două noi blocuri ANL. Există drumuri asfaltate în toate cele trei localități, iar la începutul anului şcolar vom da în folosință o grădiniță nouă. Avem în comună un cabinet stomatologic ultramodern, dar și o farmacie foarte bine aprovizionată”, mi-a spus domnul primar Marin Şerban.
De asemenea, prin Programul Național – Anghel Saligny, comuna Ciucurova va beneficia de investiţii în valoare de peste 30 de milioane de lei. Cu aceşti bani va fi extins sistemul de alimentare cu apă în Ciucureni şi Fântâna Mare, vor fi modernizate drumurile în comună, dar şi aleile pietonale şi dispozitivele de scurgere a apelor.
În Ciucurova sunt mai multe firme, iar doua domenii importante pentru economia localităţii îl reprezintă apicultura și agricultura. Comuna are resurse bogate în tei, dar şi zone întinse cu păduri.
Mănăstirea Cerbu, situată între Ciucurova şi Topolog este situată într-un cadru natural de o rară frumuseţe.
De altfel, întreaga zonă este extraordinară, iar localitatea are potenţial în mai multe domenii. Aş enumera aici doar două dintre acestea, cel zootehnic şi agricultura.
Am încredere în domnul primar Marin Şerban că va reuşi să ducă la capăt tot ce şi-a propus.
O echipă liberală puternică în slujba tulcenilor”, a declarat Șișcu despre vizita sa la Ciucurova.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top