Opinii

În curând toate satele comunei Pantelimon vor avea rețea de apă și canalizare

Una dintre problemele cel mai des întâlnite cu care se confruntă locuitorii comunelor din judeţ este lipsa reţelelor de apă şi canalizare. Primăria Pantelimon a reuşit să obţină finanţare pentru un proiect amplu ce vizează introducerea reţelelor de alimentare cu apă potabilă în toate satele comunei, dar şi proiecte pentru reţele de canalizare cu staţie de epurare în fiecare dintre localităţi, adică în Pantelimonu de Sus, Pantelimonu de Jos, Runcu, Nistoreşti şi Călugăreni.

 

Despre aceste proiecte, primarul comunei, Vasile Neicu, ne-a declarat: „În acest moment lucrăm la canalizare în satul Pantelimon, mai avem aproximativ 500 de metri pe strada Principală, în ambele sensuri și un kilometru pe strada Ulmetum. După montarea conductelor se va realiza şi staţia de epurare. Am terminat lucrările de alimentare cu apă la Runcu, iar la Nistorești lucrările vor mai dura aproximativ o lună. La Pantelimonul de Jos s-au montat aproximativ 1.000 de metri de conductă. Firma cu care lucrăm ne-a promis că va forma trei echipe pentru a lucra simultan în cele trei sate”. Tot de la edil am aflat care au fost proiectele dezvoltate de administraţia locală în ultimii patru ani. Astfel, în anul 2012 a fost amenajat un teren de sport în satul Runcu, a fost amenajată parcarea din faţa sediului Primăriei, parcul de joacă pentru copiii din Pantelimonul de Sus a fost iluminat corespunzător, iar întregul sistem de iluminat public din Pantelimon a fost înlocuit şi modernizat. De asemenea, drumurille din toată comuna ce necesitau întreţinere au fost pietruite, iar staţia de apă potabilă ce deserveşte satele Pantelimonul de Jos şi Pantelimon de Sus a fost modernizată. În anul 2013, în satul Runcu au fost forate puţuri pentru alimentarea cu apă a gospodăriilor, iar terenul de sport din localitate a fost dotat cu nocturnă şi alte două puţuri de apă potabilă din Pantelimon au fost repuse în funcţiune şi s-a realizat şi racordarea acestora la reţeaua localităţii. Sediul poliţiei din comună a primit instalaţii termice noi, iar Şcoala Gimnazială numărul 1 Pantelimon a fost izolată termic. În anul 2014 a fost amenajat un parc în vecinătatea Căminului Cultural din comuna Pantelimon, iar aici a fost montat un monument din granit, înalt de cinci metri, dedicat tuturor eroilor căzuţi în timpul celor două războaie mondiale. Tot în acest an, la Şcoala cu clasele I-IV Runcu au fost reabilitate şi amenajate trotuarele şi a fost începută pictura interioară a bisericii ortodoxe Sfântul Pantelimon. De asemenea, 2014 a fost anul în care au demarat lucrările pentru introducerea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, în toate satele comunei. În anul 2015 s-au continuat proiectele de alimentare cu apă potabilă şi canalizare şi au demarat lucrările pentru construirea unui Cămin Cultural în satul Runcu şi cele de modernizare a terenului de fotbal din localitatea Pantelimon.

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top