Opinii

În comuna Cumpăna, cei 1.645 de elevi şi preșcolari au reluat cursurile

Luni 17 septembrie, primarul Mariana Gâju a participat la festivităţile de deschidere de an şcolar organizate de Liceul Nicolae Dumitrescu şi de cele două grădiniţe din localitate – Grădiniţa Florilor şi Grădiniţa Sfânta Maria. Grădiniţa Florilor a fost inaugurată în vara acestui an, 240 de preșcolari fiind invitaţi să îşi desfăşoare activitatea în săli de curs noi şi moderne. Noul sediu, cuprinde săli de clasă spaţioase şi mobilate adecvat, cu grupuri sanitare moderne, cu săli de mese şi cu o bucătărie. Primarul Mariana Gâju a anunţat că pentru prima oară după 40 de ani se reia grădiniţa cu program prelungit la nivelul comunei Cumpăna, 60 de copii din cei 240 înscrişi la Grădiniţa Florilor urmând să beneficieze, pentru început, de acest program.

De asemenea, 80 de preșcolari din cei 193 înregistraţi la Grădiniţa Sfânta Maria sunt înscrişi tot la program prelungit. Mariana Gâju a menţionat că în termen de maxim o lună vor începe cursurile cu program prelungit întrucât până atunci vor fi achiziționate și piesele de lenjerie și salteluțe pentru dormitoarele copiilor.

Grădiniță reconstruită după 50 de ani

Grădinița Florilor a fost reconstruită după 50 de ani, cu mult efort. ‘’Bani pentru realizare şi dotări i-am primit în urmă cu patru ani de zile. Mai avem de achitat, din suma de 1.700.000 lei care a fost costul total al acestei grădiniţe, 800.000 lei. În acest sens am făcut demersuri la tot ceea ce înseamnă unitate centrală – Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei – Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului toate aceste documente fiind depuse mai întâi la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi după aceea la nivel de ministere”- a declarat Mariana Gâju unui cotidian local. De această grădiniță, Mariana Gâju este legată în primul rând în plan sentimental, deoarece aici a fost grădinița unde a învățat și ea și părinții ei când erau la vârsta preșcolară.

Un campus școlar la Cumpăna?

Da! Este vorba despre un alt plan curajos al primăriței Mariana Gâju. Campusul respectiv face parte dintr-un proiect ambițios deja demarat. Are în compunere clase primare și gimnaziale, obiectivul acesta fiind necesar deoarece actualul liceu Nicolae Dumitrescu are 50 de clase în acest moment, iar cei 1212 elevi învaţă în trei ture! Pentru acest obiectiv de învățământ, dar și pentru celelalte, Mariana Gâju susține că așteaptă aprobarea înfiinţării de noi posturi. Este nevoie de administrator, bucătari, îngrijitori. Și asta în pofida faptului că sistemul de învățământ este încă viciat de probleme privind transportul cadrelor didactice. Consiliul local Cumpăna nu a decontat transportul cadrelor didactice în perioada ianuarie – iunie din lipsa fondurilor. Mariana Gâju i-a rugat pe profesori să aibă răbdare, că va face face totul ca ei să-şi primească banii pentru navetă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top