Administrație Locală

În ce condiții vor vota consilierii județeni ai PNL Constanța Noua Organigramă și Regulamentul de Organizare și Funcționare al CJ

PNL Constanța anunță că grupul Consilierilor Județeni va vota Noua Organigramă și Regulamentul de Organizare și Funcționare doar dacă sunt îndeplinite procedurile și normele legale, se arată într-un comunicat de presă.

Urmează o nouă ședință a Consiliului Județean Constanța, iar unul din proiectele de interes major pentru buna funcționare a instituției este referitor la noua Organigramă și Regulamentul de Organizare și Funcționare a instituției, a subordonatelor, care ar trebui adoptate și corelate cu noile modificări legislative, în special cu legea 296/2023 și Codul Administrativ.

„Ținem să subliniem faptul că, din partea grupului de consilieri PNL din cadrul CJ Constanța, există toată deschiderea ca acest proiect să fie adoptat cu celeritate, însă este necesar să fie îndeplinite atât procedurile administrative, cât și cele legale, fapt ce nu s-a întâmplat în sedința anterioară. Prin urmare, consilierii PNL invită la respectarea legii, astfel încât să putem avea un proiect de hotărâre care va fi în interesul instituției, fără a fi făcut în culise, doar în ideea de a oferi niște poziții unor persoane. În același timp, credem că am depășit perioada și modelul lui Nicușor Constantinescu, un stil total nepotrivit, nerespectuos față de consilieri, dar și care ocolește adesea legea.

Pentru a preveni repetarea unui vot negativ din partea consilierilor PNL, similar celui înregistrat în cadrul ședinței anterioare, aceștia subliniază importanța unor detalii ce ar trebui să însoțească inițiativa președintelui CJ Constanța, referitoare la noua organigramă. Enumerăm câteva aspecte esențiale:

  1. Organigrama, noua arhitectură instituțională a Consiliului Județean, rezultată în urma procesului de reorganizare, este obligatoriu să fie însoțită și susținută de explicații referitoare la fiecare permutare realizată în cadrul instituției. Mai mult, este imperativ ca inițiatorul să argumenteze în baza căror criterii au fost luate deciziile privind reorganizarea fiecărei structuri, fie că este vorba de diminuare, comasare sau desființare a unor entități, inclusiv în contextul creării de noi servicii sau direcții. Practic, conform legii, ințiatorul este obligat să justifice în fața consilierilor necesitatea adoptării măsurilor propuse.
  2. Este obligatoriu ca, o dată cu adoptarea Organigramei, să fie votat și Regulamentul de Organizare și Funcționare. Dacă acest proces nu se desfășoară simultan, se va crea un blocaj, generând astfel o situație în care devine imposibilă implementarea organigramei. Aprobarea ROF este corelată cu reorganizarea și cu definirea viitoarelor atribuții, acestea fiind esențiale în acest proces.
  3. În plus, dorim să mai subliniem faptul că proiectul de hotărâre este obligatoriu a fi însoțit de rapoartele de specialitate ale instituției, precum și de avizul departamentului juridic, acesta din urmă fiind esențial, pentru că îi asigură pe toți consilierii că aspectele de legalitate sunt îndeplinite.

Grupul Consilierilor PNL înțelege cât de urgentă este adoptarea acestui proiect de hotărâre și dorește să sprjine activitatea instituției, astfel încât să nu intre în blocaj și să se confrunte cu sincope în derularea proiectelor”, se arată în comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top