Politic

Ilie Ștefan: La Tulcea nu mai este nici muncă și nici eficiență, AROGANȚA A ÎNVINS INTELIGENȚA!

 

Primarul comunei Luncavița, Ilie Ștefan, președinte al organizației județene a partidului Național Liberal, și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Tulcea. Candidatul va fi desemnat în urma votului în interiorul PNL, după realizarea unui studiu sociologic care va arăta cine stă mai bine în sondaje. Până acum, în afară de Ilie Ștefan, fostul senator Octavian Motoc și-a exprimat intenția de candida pentru această funcție.
În ultimii doi ani și jumătate, Primăria Tulcea a fost condusă de către Constantin Hogea. Fost liberal, Hogea nu a mai putut candida din Partea PNL la alegerile locale din 2016, o dată cu apariția „decalogului” de integritate propus de liberali, care nu permitea înscrirea la alegeri a persoanelor ce au probleme cu legea, iar Hogea era în acel moment cercetat într-un dosar de corupție insturmentat de către DNA. Hogea a câștigat Primăria Tulcea din postura de candidat independent și a fost obligat la o coabitare cu un consiliu local politic, dominat de coaliția PSD-ALDE.
Ilie Ștefan și-a exprimat de mai multe ori nemulțumirea legată de felul în care Primăria Tulcea gestionează problemele orașului. Se pare că aceste nemulțumiri l-au făcut să ia decizia de a candida. Am stat de vorbă cu Ilie Ștefan, despre toate aceste lucruri.

Dezvăluiri: Credeți că actuala coabitare a unui primar independent cu un consiliu PSD poate funcționa eficient?
Ilie Ștefan: Depinde foarte mult de persoanele respective. Dacă se dorește binele urbei și al cetățenilor se poate coabita. La Tulcea acest bine este pe un plan secund, la distanță mare de interesele personale și politice.

Dezvăluiri: Ce rol are Regulamentul pentru consilierii locali liberali, pe care doriti să îl elaborați?
Ilie Ștefan: Regulamentul este un mod de evaluare a activității unui ales local. Ce proiecte a depus, ce intenționează să solicite, cum le-a susținut, etc. De fapt, așa cum am mai spus, acesta emană din lege, adună obligațiile pe care le are consilierul local sau județean și pe care mulți nu le cunosc.

Dezvăluiri: Ați afirmat: „Nerespectarea deciziilor luate de echipa liberală va atrage sancționarea consilierului respectiv până la excluderea din calitatea de membru și pierderea calității de ales local”. Aveți indicii conform cărora există consilieri locali ce nu sunt fideli PNL și fac alte jocuri?
Ilie Ștefan: Eu nu vorbesc despre indicii, ci despre lucruri concrete. Eu îmi doresc muncă și performanță nu vorbe în vânt. Fidelitatea trebuie să fie față de cetățean și față de orașul pentru care ai candidat.

Dezvăluiri: Care este profilul candidatului la Primăria Tulcea?
Ilie Ștefan: Eu nu aș fi candidat niciodată la Luncavița dacă acolo autoritatea locală muncea eficient. La Tulcea nu mai este nici muncă și nici eficiență. La Tulcea aroganța a învins inteligența. Profilul primarului este oglinda nevoilor cetățeanului.

Dezvăluiri: Veți candida la functia de primar al orașului Tulcea. Ce veți face daca nu veți fi ales și veți pierde în acest fel și functia de primar la Luncavița?
Ilie Ștefan: Da, voi candida la funcția de Primar al Municipiului Tulcea. Nu aș fi candidat dacă Tulcea ar fi un oraș aflat în plin progres. Din nefericire este exact invers, tot ce ține de administrația locală merge într-o direcție greșită! Eu cred că nu voi pierde alegerile, însă dacă nu le voi câștiga, știu ca la cei 42 de ani cât voi avea în 2020 voi munci din răsputeri pentru a-mi întreține familia și pentru avea un trai decent. Nu am afaceri personale și nici bunuri pe numele vreunor cunoștințe. Dar am ambiție și muncesc mai mult decât în fișa postului.

Dezvăluiri: Ce părere aveți despre mitul conform caruia Hogea nu poate fi bătut?
Ilie Ștefan: Nu am auzit că această afirmație este un mit. Este doar o expresie servilă des întâlnită în preajma sinecurelor.

Dezvăluiri: Contracandidatul dumneavoastra în competiția internă, dl Octavian MOTOC, s-a prezentat acum câteva zile. Cum vă prezentați dumneavoastră?
Ilie Ștefan: Voi răspunde la fel ca dumnealui, că eu am marea bucurie ca în utlimii 41 de ani să fiu tulcean în totalitate, dobrogean prin definiție, adică de când m-am născut și până în prezent. Și nu consider că asta este un avantaj, ci o deosebită onoare. Am absolvit liceul, azi colegiul, Spiru Haret din Tulcea, iar studiile universitare le-am făcut la Ovidius în Constanța și Dunărea de Jos în Galați. Îi urez succes, dar dacă voi câștiga eu competiția îl doresc foarte mult în echipa mea, știind că alături de el și de alți oameni calificați vom putea dezvolta municipiul.

Dezvăluiri: Care sunt astăzi problemele nerezolvate ale orașului Tulcea?
Ilie Ștefan: Întrebarea ar fi fost mai bună dacă era: Care sunt astăzi problemele rezolvate ale orașului Tulcea? La aceasta v-aș fi răspuns, glumind, că doar cele de matematică de la școlile municipiului. La întrebarea dumneavoastră pot răspunde și fără să detaliez: drumuri de secol 19, sărăcie în creștere, locuri de muncă tot mai puține sau pierdute în dauna altor nații, un prost sistem de canalizare care provoacă inundații, turism slab dezvoltat, administrație coruptă și ineficientă, o faleză de tot râsul, un transport de tot plânsul, nesiguranță pe stradă, adică o dezordine publică, poluare accentuată în unele zone, lipsa gazelor naturale în multe locuri sau proasta colectare a gunoiului.

Dezvăluiri: Tulcea nu stă prea grozav la atragerea de fonduri europene. Dumneavoastră cum ați reușit la Luncavița să implementați proiecte cu finanțare europeană?
Ilie Ștefan: Da, Tulcea stă foarte prost la atragerea de fonduri. Sute de milioane de Euro ar fi putut fi atrase. Altă dată, când veți avea spațiu în ziar, vă voi putea spune ce a pierdut administrația locală din acest exercițiu financiar european care se încheie din păcate în 2020. La Luncavița am atras fonduri de peste zece ori mai multe decât Tulcea și asta deși avem o populație mai mică de peste 12-13 ori! Nu e un secret cum am reușit. Prin muncă imensă!

Dezvăluiri: De ce Delta Dunării este departe de a-și fi atins potentialul maxim de dezvoltare a turismului și care sunt soluțiile pentru ca acest lucru să se întâmple?
Ilie Ștefan: Din cauza numirii de persoane incompetente în locuri pentru competență, a corupției și a puturoșeniei.

Dezvăluiri: Considerati că și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) este o frână în dezvoltarea turismului în Deltă?
Ilie Ștefan: Consider că ARBDD trebuie să fie principalul actor al dezvoltării turismului deltaic, în strâns parteneriat cu autoritățile locale, antreprenori și localnici. Dacă turismul nu este cum ar fi firesc în Deltă, este în mare parte vina ARBDD-ului!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top