Actualitate

Hramul Bisericii Sfânta Cuvioasa Parascheva din Niculițel

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat luni, 14 octombrie 2019, la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii în biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva din Niculițel, cu prilejul hramului acestui lăcaș de cult.

În viața unei parohii hramul bisericii este unul extrem de important. Vă mulțumesc pentru ocazia pe care mi-ați dat-o de a lua contact cu credincioșii Parohiei Niculițel I.

Ortodoxismul este coloana principală a poporului român, este unul dintre principalii piloni ai societății noastre. Acesta este principalul imbold pe care l-am ascultat atunci când am decis să accept invitația de a participa la hramul Bisericii Sf. Parascheva.

Sf. Parascheva este una dintre cele mai importante figuri ale ortodoxismului, rămășițele sfinte aflându-se la Iași încă din secolul al XVII-lea, pelerinajul de la Iași fiind una dintre cele mai importante manifestări ale Bisericii Ortodoxe Române. Sf. Parascheva reprezintă expresia renunțării la sine pentru a ajuta pe alții aflați mult mai în nevoie, aceasta fiind expresia doctrinei creștine.

Ne bucură numeroșii enoriași prezenți în viața parohiei, și mai ales numărul mare de tineri care îmbrățișează și duc mai departe tradițiile, însușindu-și modul de viață al părinților lor“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top