Actualitate

Harta digitală a Hârșovei, pas important pentru promovarea orașului

Administrația locală a orașului Hârșova a anunțat finalizarea hărții digitale a localității, hartă realizată și în format tipărit. De asemenea, au fost amplasate și două panouri stradale cu această sursă de informare și ghidare utilă pentru orice comunitate.

Realizarea hărții face parte dintr-un amplu proiect de promovare a orașului, spun reprezentanții administrației locale. 
Prin intermediul programului GIS „Geographic Information System“ (Sistem Informatic Geografic) se realizează gestiunea geospațială a informațiilor ce țin de urbanism, patrimoniu, cadastru şi registru agricol din orașul Hârșova.

Mai exact, documentele sunt introduse în baza de date, iar pentru o mai bună localizare a acestora, ele pot fi vizualizate în funcție de harta geografică a orașului. Harta digitală permite localizarea imobilelor şi a bunurilor de patrimoniu din oraș și identificarea vecinătăților acestora, precum şi gospodăriile agricole existente, a obiectivelor istorice și a infrastructurii.

„Facem precizarea că harta electronică a orașului poate fi actualizată permanent, pot fi trecuți agenții economici, locuri de luat masa, magazine, etc. În acest sens, așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră la adresa de e-mail [email protected]”, transmite primăria Hârșova.
Harta digitală poate fi vizualizată accesând http://harsova-city.map2web.eu/

Actualitate

To Top