Udrea a promis că va discuta cu reprezentanţii Ministerului Economiei
Din cauza legislaţiei prost întocmite, care dezavantajează clienţii ENEL în raport cu firma italiană, administraţia locală din Hârşova riscă să nu mai primească bani pentru construirea următoarelor patru blocuri ANL. Primarul Tudor Nădrag a finalizat construirea primelor patru blocuri, dar nu a respectat în totalitate protocolul privind asigurarea tuturor utilităţilor, mai precis nu racordat locuinţele la reţeaua de curent electric. Motivul? Cele două transformatoare şi reţeaua electrică suplimentară necesare racordării ar costa primăria 12 miliarde de lei vechi. „Eu trebuie să plătesc o nouă reţea, deşi există deja o reţea a ENEL în zona în care se vor construi blocurile. Dar asta e urmarea dezavantajosului proces de privatizare a ENEL”, a declarat primarul Tudor Nădrag.
Un articol de Andreea PAVEL
„Depindem de bunăvoinţa italienilor”
Edilul ne-a declarat faptul că a existat un program de electrificare a zonelor care nu beneficiau de curent electric, în perioada 2007-2009, dar, aşa cum ne-am obişnuit dosarul cu proiectul întocmit s-a plimbat de la minister, la minister până când s-a aşezat praful pe el, într-un birou din Ministerul Economiei: „Consiliul Judeţean Constanţa ne-a aprobat proiectul, l-am plătit şi l-am înaintat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, care l-a ţinut, fără să facă nimic, un an de zile. După un an, l-a transferat la Ministerul Economiei şi acolo a rămas. După aceea s-a hotărât să se realizeze pentru 2010-2012 un program consistent de electrificare… Am vorbit cu doamna Elena Udrea şi mi-a promis că o să intervină la ENEL Bucureşti şi că o să discute la Ministerul Economiei. Una peste alta, am ajuns să depindem de bunăvoinţa italienilor, care ne spun că ei nu fac decât să aplice legislaţia românească, şi de intervenţiile altora”, a conchis primarul.
64 de familii pot rămâne fără locuinţe
Poate cea mai gravă urmare a faptului că Primăria Hârşova este obligată să plătească o sumă imensă pe care nu o are, pentru racordarea zonei la curent electric, este faptul că ANL poate acuza administraţia locală că nu a respectat protocolul iniţial. „Eu nu am bani să plătesc racordarea. Pe de altă parte, şi dacă i-aş avea ar fi nişte bani pierduţi pe care aş putea să îi investesc în altceva. Mi-e teamă că cei de la ANL îmi vor spune că n-am respectat protocolul de a asigura toate utilităţile pentru primele patru blocuri. Astfel, nu voi mai primi finanţare pentru următoarele patru blocuri şi 64 de familii rămân fără locuinţe, asta însemnând o investiţie de 200 de miliarde de lei vechi”, a declarat primarul oraşului Hârşova.