Opinii

Hârșova a sărbătorit Zilele Orașului și Ziua Recoltei

Locuitorii orașului Hârșova s-au bucurat și anul acesta de o petrecere ce a durat trei zile cu ocazia Zilelor Orașului, sărbătoare ajunsă la ediția a XI-a. Petrecerea a început cu premierea cuplurilor ce au aniversat 50 de ani de căsnicie. Cu acest prilej a fost organizată o masă festivă și a fost oficiată o slujbă religioasă special dedicată cuplurilor. De asemenea, fiecare pereche a primit suma de 300 de lei, o diplomă și o icoană.

În cadrul festivității, primarul orașului, Tudor Nădrag, a precizat: „Dumnezeu i-a dat omului lucrul cel mai de preț: viața. Care nu este ușoară. Tot El a lăsat ca greutățile vieții să fie mai bine învinse în doi. Iată că împreună ați învins greutățile vieții, faptul că sunteți aici după 50 de ani de căsătorie este cea mai bună dovadă că sunteți învingători. Să vă dea Dumnezeu sănătate în continuare, să vă bucurați de tot ce e mai bun de la viață și să vă bucurați de copii și de nepoți”. De asemenea, edilul a vorbit și despre proiectele aflate în derulare: „În ceea ce ne privește, atât eu cât și întreaga echipa, nu avem altă ambiție decât aceea de a face orașul mai frumos. Iată că ne străduim să îi schimbăm fața zi de zi și deși suntem o comunitate săracă, reușim să  mai facem câte ceva în acest oraș, reușim să accesăm fonduri europene. Reușim să sprijinim și să reparăm bisericile și chiar să construim altele. Să dăm și noi un sprijin atât cât putem și iată că ne mândrim cu o biserică, o catedrală, pe care o admiră toată lumea ce vine să o vadă. De asemenea, ne străduim din acest buget sărac să punem și asfalt în acest oraș. Deja s-au pus circa 10 km, în aceste zile urmează să se mai monteze încă 10 km. Săptămâna viitoare vom depune un proiect pentru alți 15 km. Avem mare nevoie de aceste proiecte pentru că de 40 de ani nu s-a făcut nimic sau aproape nimic pentru reparația străzilor din oraș. Mai departe, sigur că avem grijă ca grădinițele și școlile copiilor noștri să funcționeze normal, să aibă căldură, să nu sufere ca în alți ani când făceau ore de 30 de minute și tremurau de frig. Alt lucru important, ne străduim să sprijinim spitalul să funcționeze cum trebuie, pentru că dacă nu îl sprijinim, se desființează. La final, vă mărturisesc că alături de viceprimar și de întreaga echipă pe care o conduc, nu avem altă ambiție decât aceea de a face orașul mai frumos, de a vă face viața mai ușoară, atât cât se poate în aceste vremuri de criză.”
Petrecerea a continuat spre seară alături de Fanfara R.A.J.A Constanța, Ansamblul folcloric „Carsium” juniori – Casa de cultură Hârșova, Ansamblul „Novaseolski” – Ghindărești, Ansamblul „Cara Su”- Medgidia, Soliști muzică populară Hârșova, Trupa de dans modern „Pescărușii” Medgidia și Trupa de dans modern „Noua Dance” Mihail Kogălniceanu. De asemenea, pe scenă au urcat artiști renumiți ca: Ion Amititeloaie, Mariana Edulescu, Laura Olteanu, Sorin Suteu, Maxim și Ionuț Galani. Sâmbătă, după meciurile de handbal feminin și masculin și meciul fotbaliștilor juniori din oraș, a avut loc întâlnirea cu Fii Orașului. Evenimentul a avut loc la un restaurant din localitate, iar printre cei prezenți s-au numărat agenți economici, foşti conducători ai oraşului și alte persoane implicate în dezvoltarea orașului. Spre seară, pe scenă au urcat trupele de dans modern Kids Dance, Step in two, Dinamic Dance, din Hârșova, dar și Ansamblul folcloric „Româncuța”- Cumpăna, Ansamblul „Mugurelu” Cernavodă și Ansamblul „Elpis” Comunitatea Elenă – Constanța. A treia zi de sărbătoare a coincis cu „Ziua Recoltei”. Astfel, cei prezenți la eveniment au putut cumpăra produse tradiționale oferite de producători agricoli din județ. De la eveniment nu a lipsit muzica bună. Aceasta a fost oferit de: Ansamblul folcloric „Ciobănașu” Ciobanu, Trupa de dansuri „Audeo” Cernavodă, Ansamblul folcloric „Baladele Deltei” Tulcea, Gigi Luca, Maria Spânu și Mioara Velicu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top