Politic

Granturi anuale de până la 4000 de euro pentru performanță în învățământ pentru liceeni și studenți

Deputatul PSD de Tulcea, Anișoara Radu le dă o veste bună liceenilor și studenților din România care obțin rezultate bune la învățătură. Anișoara Radu, în calitatea sa de membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera deputaților, a anunțat că liceenii și studenţii cu rezultate deosebite în procesul de învățământ pot obţine granturi de până la 4.000 de euro pe an. Măsura a fost adoptată în ultima ședință de guvern și își propune încurajarea performanței. Iată ce a declarat deputatul tulcean:

“Acordarea de granturi anuale de până la 4000 de euro pentru susținerea studiilor universitare în cazul absolvenților de liceu care au obținut rezultate bune în timpul procesului de învățământ, la olimpiadele naționale și internaționale, la concursuri initiate pentru a dovedii performanța, este una dintre cele mai apreciate măsuri menite să încurajeze tinerii ce-și doresc să învețe. Programul de granturi de care pot beneficia tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate deosebite, devine mai atractiv şi mai uşor de accesat și este încă o modalitate prin care sunt încurajați să se pregătească temeinic și să rămână acasă, în România unde-și pot construi o carieră de succes. Grantul pentru tinerii studioși urmărește restrângerea fenomenului masiv de brain-drain, de migrație a inteligenței manifestat tot mai acut în rândul tinerilor, încă din etapa premergătoare pregătirii pentru studiile universitare.

Având în vedere problema exodului de resurse umane, Guvernul României și-a propus punerea în aplicare a mai multor măsuri care să îi convingă pe români să-și pornească și să-și consolideze o carieră în România. Susținerea financiară a tinerilor studioși care obțin performanțe notabile vine ca o completare firească a eforturilor de păstrare în interiorul granițelor a resursei umane de calitate.

Sprijinirea tinerilor și îmbunătățirea calității învățământului sunt obiective principale asumate de Programul de Guvernare iar pentru îndeplinirea acestor deziderate se lucrează atât în Guvern cât și în Parlament” a mai declarat deputatul PSD de Tulcea, Anișoara Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top