Actualitate

Grădinița nr. 5 și Creșa nr. 2 din Cernavodă vor fi reabilitate și modernizate. Primarul orașului a semnat contractul de finanțare

Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, a anunțat că în luna mai a semnat contractul de finanțare al obiectivului “reabilitare și modernizare imobil Grădinița numărul 5 și Creșa numărul 2, strada 9 Mai numărul 10A, în vederea creșterii eficienței energetice”.

Proiectul este finanțat de către AFM (Administrația Fondului de Mediu) prin “Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice”.

Suma finanțată de către AFM pentru realizarea acestui obiectiv este în valoare de 4.837.243,71 de lei, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, iar diferența în valoare de 786.236 de lei reprezintă contribuția Administrației Publice Locale.

„Asupra acestui imobil se vor realiza lucrări precum: izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie eficientă energetic, izolarea termică cu vata bazaltică a pereților exterior, modernizarea instalației de iluminat  prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate, dotarea cu corpuri de încălzire statice, instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mișcare/prezență, acolo unde acestea se impun pentru economie de energie, optimizarea eficienței energetice prin instalarea produselor specifice de umbrire pentru ferestrele de  mansardă, montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice, etc”, transmite primarul Liviu-Cristian Negoiță.

Următorul pas constă în realizarea documentației tehnice faza ” Proiect tehnic“ după care se va trece la realizarea lucrărilor.

Scopul Programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice a clădirilor publice și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top