Opinii

Grădiniţă cu orar prelungit, la Poarta Albă

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, pregăteşte pentru preşcolari o surpriză: construirea unei grădiniţe cu orar prelungit. Instituţia va fi amplasată pe Aleea Poliţiei, iar terenul pe care va fi construit noul imobil are o suprafaţă de 3200 de mp. Grădiniţa (P+1E) va avea opt săli iar utilităţile anexe vor asigura cele mai bune condiţii de şcolarizare, conforme cu normele în vigoare: alimentarea cu energie electrică, alimentare cu apă curentă şi canalizare.

Un articol de Andreea PAVEL Parterul va cuprinde un vestibul de acces, un cabinet medical cu izolator şi grup sanitar, centrală termică, patru săli, o sală multifuncţională, sasuri tip vestiar şi grup sanitar pentru preşcolari, sas tip vestiar şi grup sanitar pentru cadrele didactice, o zonă de recepţie pentru alimente, spaţiu de preparare şi servire şi un spaţiu tip vestiar pentru îngrijire şi bucătărie. La etaj se vor regăsi alte patru săli, două săli multifuncţionale (logopedie, ludotecă), un spaţiu de depozitare pentru materialele didactice, sasuri tip vestiar şi grup sanitar pentru preşcolari, un birou şi o spălătorie (uscătorie, călcătorie).
Construcţia propriu-zisă se va realiza cu structură din cadre (stâlpi şi grinzi) şi planşee din beton armat. Zidăria exterioară se va realiza din zidărie din blocuri BCA şi se va termoizola cu polistiren şi va fi aşezată pe un strat hidroizolant (carton bituminos). Compartimentele interioare se vor realiza tot din blocuri BCA, iar în cazurile pereţilor se vor separa spaţiile destinate procesului de învăţământ de zonele destinate circulaţiei (holuri). Ghenele de instalaţii din grupurile sanitare se vor masca în pereţi din gipscarton. Vasile Delicoti a declarat că finanţarea necesară acestei ample investiţii a fost deja aprobată. Programul prin care fondurile vor fi alocate se derulează prin Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Acestea fiind zise, tot ce este posibil ca până la toamnă procedurile de achiziţie deja să se desfăşoare, iar lucrarea propriu-zisă să fie demarată cât mai curând.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top