Ştiri

Gigi Chiru sare la gâtul lui Decebal Făgădău pe subiectul contractului cu Polaris

De când candidatura sa la Primăria Constanța din partea PNL s-a transformat dintr-o iluzie într-o imposibilitate, senatorul Gigi Chiru încearcă să paraziteze mediatic orice subiect care îl poate aduce în atenția opiniei publice. Ultimul exemplu îl reprezintă un comunicat de presă cu titlul: „Decebal Făgădău încearcă să arunce responsabilitatea contractului cu Polaris „în curtea” PNL”.

După cum se știe, Făgădău a declarat recent într-un interviu că analizează posibilitatea rezilierii contractului dintre municipalitate și firma de salubrizare Polaris. Apoi a propus înființarea unei comisii în cadrul Consiliului Local, care să analizeze acest contract. Pe scurt, după mintea lui Chiru asta e o dovadă că Făgădău vrea să mute responsabilitatea pe umerii PNL, doar pentru doi dintre cei cinci membrii ai comisiei sunt liberali! În condițiile în care e greu de crezut că Făgădău nu va profita oricum de această temă de campanie, denunțând contractul cu Polaris!

Redăm mai jos comunicatul trimis de Chiru:

Senatorul Christian Gigi Chiru consideră că iniţiativa lui Făgădău nu are alt scop decât fuga de responsabilitate şi spălarea imaginii viceprimarului cu atribuţii de primar, înainte de alegerile locale din 2016.<Presa a anunţat faptul că în Consiliul Local Municipal Constanţa s-a înfiinţat o comisie care va analiza în detaliu contractul de salubrizare încheiat în anul 2008 cu Polaris. Comisia a fost constituită la propunerea lui Decebal Făgădău, iar din aceasta fac parte consilierii Tudorel Chesoi, Vasile Roşu (UNPR), Radu Matei (PNL), Raluca Trandafir (PNL) şi George Vişan (PSD). Consider nepotrivită această abordare prin care se încearcă responsabilizarea unor persoane care nu au nicio legătură cu acest contract. Mai mult, nu înţeleg de ce cinci consilieri locali, dintre care doi liberali, deci din opoziţie, ar trebui să analizeze un caz în care DNA şi FBI au spus deja tot ceea ce era de spus>, a declarat parlamentarul. Acesta a mai precizat că, în opinia sa, contractul cu Polaris şi toate ilegalităţile derivate din el deja fac obiectul analizei autorităţilor competente, iar comisia CLM nu face altceva decât să spele imaginea actualei administraţii care ezită să ia o decizie în favoarea cetățenilor. <Am citit cu toţii ce spune DNA despre acest contract. Mai mult, am văzut și ajutorul dat din partea FBI-ului pe acest subiect. Pot trage consilierii locali alte concluzii decât anchetatorii? De ce insistă Decebal Făgădău să arunce responsabilitatea în spatele a cinci consilieri, dintre care doi din opoziţie? Este, oare, o metodă prin care să se dezică de responsabilitate şi, atunci când va veni vremea, să arunce vina, în an electoral, în cârca altcuiva? Ar fi normal ca domnul Făgădău să solicite firmei de salubrizare renegocierea contractului în sensul modificării tarifelor și a volumului de servicii prestate pentru ca municipalitatea să nu mai achite devize și facturi fictive, conform acuzaților anchetărilor. Din atitudinea domniei sale înțelegem că își propune derularea contractului în aceiași termeni și condiții chiar dacă reprezentații firmei au mers cu mita chiar și la agenții federali din Statele Unite. Subliniez că această comisie din Consiliului Local este doar un mod de a acoperi hoția transpartinică practicată de ani zile de abonații la buzunarul constănțenilor şi este continuată de Decebal Făgădău>, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru”.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top