Exclusiv

Ghicitul online în cafea – gratuit… și nu prea

„Norocul să se țină după tine ca o umbră. Binele să te însoțească și răul să dispară”

Taseografia, sau ghicitul în cafea, a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri, iar această tehnică s-a răspândit rapid în toată lumea. Oriunde se consuma cafea se practica și ghicitul în zațul cafelei. În zilele noastre, dacă îți dorești să afli viitorul, acesta este doar la un click distanță. Pe site-ul cezve.ro o prezicătoare frumușică te așteaptă și după ce se lămurește cine ești ( după ce îți dai acceptul să apară pe pagina de Facebook proprie că ai vizualizat acest site), te îmbie cu vorbe dulci: „Scumpo, vino să-ți ghicesc în cafea! Bine sau rău, o sa-ți prezic tot”.
Pentru a te prinde în mrejele ei acesta îți prezice câte ceva despre viitor, lucruri banale si generale: „Vei trece peste griji și necazuri. Ferește-te de prietenii mincinoși. Vei avea puterea de a depăși totul, dacă ești atent și verifici tot ce ți se spune” și la final îți poruncește să îți pui o dorință.

Un articol de Viviana MIHĂLȚEANU

Desigur tot ea este în măsură să îți spună dacă ți se va îndeplini sau nu  această dorință. Îngrijorător este faptul că până și această ghicitoare are uneori probleme în a da un răspuns concret. Deși ea este cea atotștiutoare, răspunsurile sale sunt evazive: „Nu sunt foarte sigur. Poate să se îndeplinească sau poate să nu se îndeplinească”. Pentru a se încheia această ședință în cei mai buni termeni, ghicitoarea în cafea ne face și o urare, numai de bine, de la ea putere: „ Fie ca tot ce apare în ceașca ta să se îndeplinească. Norocul să se țină după tine ca o umbră. Binele să te însoțească și răul să dispară”. Dacă însă ceea ce ți-a fost prezis nu te mulțumește și îi ceri de mai multe ori să îți prorocească, te vei trezi că prezicătoarea online te apostrofează pentru zgărcenie, ca o adevărată ghicitoare: „ Aaaa, tu vrei să îți ghicesc pe gratis? Am patru copii acasă de crescut și tu te zgârcești la o monedă”. Plata se face desigur, online, prin intermediul telefonului, cu un sms de doar 1,24 euro.

„Cum trebuie să ne rugăm? La ce fel de rugăciuni răspunde Dumnezeu”

Tot pe internet găsim și site-uri ce ne învață cum să ne ghicim în cafea singuri sau să ne dăm în cărți de tarot, în doar câtiva pași. Chiar și cele sfinte își găsesc locul pe astfel de pagini, site-ul everystudent.ro ne învață „Cum trebuie să ne rugăm? La ce fel de rugăciuni răspunde Dumnezeu”. Având în vedere că luna aceasta Biserica atinge un minim al indicelui de încredere de 63,9 procente, în scădere față de luna martie când înregistra 69,1%, probabil că în viitor singurii preoți vor fi cei virtuali, ce ne vor spovedi și împărtăși online.

Actualitate

To Top