Politic

George Șișcu: Vrem calendar clar privind realizarea drumurilor expres! CNAIR și MT să înceteze bătaia de joc la adresa dobrogenilor

Deputatul George Șișcu solicită în mod ferm un calendar clar și termene asumate pentru proiectarea și execuția drumurilor expres Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța. Într-o declarație recentă, deputatul a subliniat importanța vitală a acestor proiecte pentru dezvoltarea și prosperitatea zonei. De-a lungul timpului, liderul local a susținut demersuri și a purtat discuții repetate cu Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și cu Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, însă spune că a primit doar promisiuni și niciun progres concret.

„Voi avea din nou discuții atât cu Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, cât și cu Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, pentru a solicita un calendar clar, cu termene clare și asumate privind proiectarea și execuția drumurilor expres Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța! Voi aduce în atenția Ministrului și a Directorului CNAIR și atitudinea incredibilă cu care CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice și Informatice) tratează problematica drumurilor expres din Dobrogea! Până acum, din păcate, în urma tuturor demersurilor pe care le-am făcut și discuțiilor repetate avute, am primit doar promisiuni. După cum se vede, neonorate!
Și azi ni se vântură în continuare faza AMC 1 de la Ministerul Transporturilor, adică nu avem nici traseu finalizat și nici hârtiile premergătoare proiectării și execuției. Este deja ceasul al 13-lea! Ministerul Transporturilor trebuie să acționeze decisiv în interesul dobrogenilor”, a declarat deputatul.

Șișcu a subliniat, de asemenea, că infrastructura rutieră precară din Dobrogea a devenit o problemă de siguranță, în special în contextul anunțului recent al Rusiei privind ieșirea din acordul cerealelor de la Marea Neagră.

„Anunțul Rusiei privind ieșirea din acordul cerealelor de la Marea Neagră va pune, în mod previzibil, o presiune suplimentară pe infrastructura rutieră precară a Dobrogei. Traversarea Dunării dinspre Ucraina a TIR-urilor, trecerea lor prin vama de la Isaccea și, mai apoi, parcurgerea distanței pe cale rutieră până în portul Constanța și mai departe este un fenomen care deja a fost remarcat de tulceni și produce foarte multe probleme.
Produce disconfort nu pentru că nu suntem solidari cu poporul ucrainean sau pentru că nu înțelegem situația, ci pentru că TIR-urile, întâlnite uneori cu sutele în calea noastră, merg pe aceleași drumuri străvechi, cu o singură bandă pe sens, pe care și noi deja ne sufocam de mult timp, care sunt neîncăpătoare și fără a lua în calcul această situație excepțională”, a afirmat parlamentarul.

În timp ce Podul de la Brăila a fost dat în folosință și aduce unele îmbunătățiri, deputatul tulcean a menționat că acesta nu rezolvă în niciun fel problemele infrastructurii rutiere din județul Tulcea și, paradoxal, le complică temporar. În plus, absența lucrărilor pentru centura ocolitoare a Măcinului agravează situația și pune în pericol siguranța traficului auto.

„Ne bucurăm pentru darea în folosință de Podului de la Brăila, doar că acesta, paradoxal, nu numai că nu rezolvă în nici un fel marile probleme privind infrastructura rutieră din județul Tulcea, ci, mai mult, momentan le complică. Nici măcar varianta spre Jijila dinspre pod nu va fi gata mai devreme de finalul anului, iar tot traficul trece aproape prin casele măcinenilor. Acesta este sistemul nostru moștenit de drumuri naționale și europene, traversând localitățile”, a conchis deputatul George Șișcu.

În final, deputatul George Șișcu a subliniat că lipsa drumurilor expres Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța, precum și necesitatea lucrărilor urgente la centura ocolitoare a Măcinului, vor duce la un număr crescut de accidente de circulație și vor afecta traficul în mod negativ. El a subliniat că analizele de trafic realizate de CNAIR trebuie să țină cont de realitățile din teren și de numărul semnificativ de TIR-uri care traversează județul.

„Fără lucrări care să înceapă urgent la centura ocolitoare a Măcinului, dar și fără să vedem rapid începute drumurile expres Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța, ne vom sufoca pur și simplu și va crește exponențial și numărul accidentelor de circulație, deoarece șoferii autoturismelor vor risca și mai multe depășiri ale TIR-urilor.

În acest timp, CNAIR face analize de trafic în Dobrogea ca să ne demonstreze că drumurile expres nu se justifică din perspectiva volumelor de trafic! Miile de TIR-uri care ne traversează județul sunt oare ele invizibile? Avem o situație cu adevărat care privește viața tuturor dobrogenilor, dar și interesul mai larg al României în regiune. Răspunsul e unul clar: drumurile expres începute cât mai repede”, a transmis Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top