Politic

George Șișcu s-a întâlnit cu Andrii Zhupanyn, Membru al Parlamentului Ucrainei: Vom continua eforturile pentru cetățenii ucraineni de dincolo de Dunăre

Deputatul George Șișcu a discutat ieri cu Andrii Zhupanyn, Membru al Parlamentului Ucrainei, despre situația actuală de pe front și despre amenințările nucleare venite din partea Rusiei și l-a asigurat pe acesta că țara noastră va oferi în continuare ajutor umanitar și logistic.

„Astăzi am avut la Palatul Parlamentului României o întâlnire foarte bună cu domnul Andrii Zhupanyn, Membru al Parlamentului Ucrainei, implicat în mod activ în efortul umanitar pe fondul invaziei țării vecine de către Federația Rusă. De la începutul crizei, Andrii Zhupanyn a realizat un mic hub logistic în Vinohradov (Seleușu Mare, denumirea românească) și a distribuit câteva sute de tone de ajutoare umanitare celor care aveau cea mai mare nevoie de ele.
Întâlnirea noastră a fost importantă din punctul de vedere al schimbului de informații, dar și emoționantă totodată. I-am împărtășit eforturile pe care îndeosebi românii simpli, dar și autoritățile le-au făcut la Tulcea, în punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, pentru cetățenii ucraineni. Este un efort continuu și susținut pe care îl vom continua atât timp cât va fi nevoie.
Am discutat cu Andrii Zhupanyn despre situația frontului de astăzi și despre amenințările nucleare pe care le proferează Federația Rusă. Ne dorim cu toții o închidere cât mai rapidă a conflictului, însă în clipa de față nu vedem, din păcate, la nivel retoric și al faptelor, decât o escaladare a conflictului de partea rusă.
Am transmis felicitările mele parlamentarului ucrainean pentru curajul și hotărârea poporului său de a-și apăra teritoriul național și de a-și afirma dreptul inviolabil la integritatea teritorială. Ucraina are dreptul de a-și hotărî singură soarta și de a lupta pentru credințele sale și pentru patrie. Rapturile teritoriale ale Federației Ruse nu pot fi tolerate în secolul pe care îl trăim, iar România, alături de toate țările NATO, se asigură că oferă tot ajutorul umanitar și logistic de care Ucraina are nevoie pentru a învinge.
I-am urat să aibă în continuare multă putere în a-și îndeplini misiunea sa, deloc ușoară, ca membru al Parlamentului de la Kiev, și l-am asigurat că, în Tulcea, vom continua eforturile pentru cetățenii ucraineni de dincolo de Dunăre. Slava Ukraini”, a transmis George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top