Politic

George Șișcu: România are nevoie de un guvern responsabil care să funcţioneze pe principii solide, nu de un cabinet tocmit la repezează, pe un colţ de masă

Alegerile s-au terminat, românii au decis, urmează ca politicienii să dovedească responsabilitate şi să se apuce de treabă. În aceste zile au loc negocieri intense pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare şi a unui nou Guvern, care să conducă România în următorii patru ani. Unii au şi început criticile, invocând că lucrurile trenează şi că nu se ajunge rapid la o înţelegere între PNL, USR-PLUS şi UDMR.
România are nevoie într-adevăr într-un timp cât mai scurt de un nou cabinet, care să pornească marile proiecte întârziate ani buni de vechile guvernări PSD. Vom beneficia de zeci de miliarde de euro de la Uniunea Europeană şi nu putem rata momentul favorabil pe care îl avem în faţă. Nu avem nici o scuză dacă nu vom fructifica această şansă cu care România nu se va mai întâlni probabil în următoarele decenii.

Dar o majoritate solidă în Parlament şi un executiv responsabil care să aibă sprijinul total al partidelor din arcul guvernamental nu se pot realiza cât ai bate din palme. Este nevoie nu doar de încredere, care există între viitorii parteneri de guvernare, ci de punerea în acord a principiilor şi programelor cu care cele trei grupări politice s-au prezentat în alegeri.

PNL, USR-PLUS şi UDMR vor ajunge cu siguranţă la o înţelegere, iar România va avea un guvern bazat pe o majoritate solidă în Parlament. Dar este important şi cum va funcţiona noul executiv. Un cabinet întocmit la repezeală, doar cu gândul la funcţiile deţinute de cele trei formaţiuni politice nu va avea sorţi de izbândă. Ar fi o greşeală grăbirea lucrurilor, fără un acord clar pe fiecare punct discutat de liderii politici.

Românii sunt interesaţi mai puţin dacă un post sau altul este ocupat de X sau Y, ci sunt preocupaţi ca noul guvern să fie eficient şi să le rezolve problemele. Avem nevoie, printre altele, de infrastructură, de spitale noi şi de un învăţământ de calitate. Energia şi timpul nu trebuie consumate cu frecuşuri politice şi declaraţii spumoase. Dacă vrem să recuperăm distanţa faţă de restul ţărilor europene, trebuie să turăm motoarele la maxim. Altă şansă nu există!”

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top