Politic

George Șișcu: PNL, în plină criză economică, mărește pensiile mai mult decât a fost în stare PSD în „boom economic”

Deputatul George Șișcu consideră că  PSD, în epoca Dragnea, a amânat la nesfârșit mărirea pensiilor, iar creșterea de 14 %  pe care o face acum PNL este una maximală, dat fiind contextul crizei sanitare.

Creșterea pensiilor cu 14 % este valoarea maximă cu care pot fi majorate acest tip de venituri în momentul de față. Dacă vrem să rămânem raționali, iar guvernul PNL tocmai asta arată, atunci trebuie să chibzuim atent resursele bugetare ale țării, pentru a nu arunca țara într-un haos financiar din care să nu ieșim prea curând.

Încă suntem în criză sanitară, nu știm cum va evolua pandemia în lunile următoare, iar din acest motiv suntem preocupați să putem asigura sumele necesare pentru majorarea pensiilor, lună de lună, fără să fim în pericolul de a nu le mai putea achita.

Unii speră să mai câștige ceva puncte electorale și dezinformează grosolan pe tema majorării pensiilor. Însă noi, liberalii, vrem să asigurăm o creștere economică sănătoasă în următorii ani, care să permită și pe viitor majorarea pensiilor. Părinții și bunicii noștri înțeleg perfect întreg contextul actual și nu mai acceptă promisiuni și amăgiri.
Creșterea pensiilor este de peste cinci ori mai mare decât rata inflației din acest an, estimată la 2,7 la sută. Efortul bugetar pentru această creștere este așadar unul consistent. Majorarea pensiilor asigurată de guvernul PNL este mai mare decât a fost în stare PSD să asigure în perioada de creștere economică, când s-a aflat la guvernare și nu s-a confruntat cu o criză sanitară mondială, cu impact economic.

În vremea guvernării PSD, media creșterii anuale a pensiilor a fost de numai 10 la sută. Și mai relevant este faptul că guvernul PNL crește punctul de pensie cu 177 de lei, în vreme ce ultima creștere nominală a punctului din timpul guvernării PSD a fost de 165 de lei (septembrie 2019).

PSD strigă acum cu voce disperată, creându-le așteptări nerealiste pensionarilor. Ciolacu și ai lui colegi de partid știu că doar pozează că sunt de partea pensionarilor, dar că realitatea economică e cu totul alta decât cea pe care o zugrăvesc în platourile TV.

Orice creștere de pensii trebuie să aibă acoperire și să existe garanția că ele pot fi plătite la nivelul majorat și peste 2-3 luni dar și peste câțiva ani.

PNL dovedește maturitate și chibzuință. Nu vrem să ducem țara într-o zonă periculoasă din punct de vedere financiar. Până la urmă, PSD propune creșteri doar pe hârtie, fără o analiză financiară temeinică, în timp ce PNL majorează pensiile cu 14 la sută, exact cât permite economia țării în acest moment.

George Șișcu
Deputat, Candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Tulcea

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top