Politic

George Şişcu: Pandemia a costat PNL procente importante. Dar, ca liberali, am pus țara înaintea interesului electoral!

Pandemia a costat PNL câteva procente bune la alegerile parlamentare. Ne-am asumat acest lucru, dar avem conștiința împăcată că am făcut ce era mai bine pentru țară. Nu puteam lăsa ca lucrurile să se agraveze, doar pentru ca noi, liberalii, să mai câștigăm 2-3 puncte electorale.

Sfârșitul anului 2020 ne găsește ceva mai optimiști. Avem un guvern instalat, a fost constituită o majoritate parlamentară stabilă în Parlament, iar în luna ianuarie sperăm că vom avea un buget de stat aprobat.
Uitându-ne în urmă, 2020 a fost anul care ne-a schimbat tuturor viețile. Nimic nu anunța în luna ianuarie ce avea să urmeze și chiar dacă priveam cu îngrijorare veștile din China, credeam că virusul va ocoli Europa sau că vom avea puține cazuri. Lucrurile s-au agravat repede pe continentul european, iar ce se petrecea în Italia, Spania, Belgia sau Marea Britanie ne-a pus în gardă, dar ne-a și speriat în același timp. Într-adevăr, a fost o chestiune de timp până la apariția primelor cazuri de Covid-19 în România.

Președintele Iohannis și Guvernul Orban au luat decizia logică la vremea respectivă, adică declararea stării de urgență. Măsura a fost una fără precedent, fiind restricționate unele drepturi, în special cel legat de deplasarea liberă a persoanelor.

Dacă privim în urmă, cu experiența de acum în lupta cu pandemia, măsura instituirii stării de urgență poate părea excesivă. Însă nimic nu garanta că, în lipsa unor decizii rapide și ferme luate atunci, numărul cazurilor de Covid la noi în țară nu ar fi crescut galopant. Nu puteam risca să blocăm sistemul medical și să ajungem să triem bolnavii care necesită un pat la terapie intensivă.

România a reușit să depășească fără mari probleme primul val al pandemiei, însă, în lunile de vară, când așteptam cu toții reducerea numărului de cazuri, cei de la PSD au pus interesul politic înaintea celui național, astfel că o serie de decizii aiuritoare luate în Parlament a dus la o creștere alarmantă a numărului de cazuri. A fost perioada în care masca era considerată „botniță“, spitalele erau numite „închisori“, astfel că la un moment dat toate măsurile anti-Covid luate de guvern erau contestate vehement de PSD, partid care deținea majoritatea în Parlament.

Toamna ne-a prins pe un platou extrem de înalt, iar în luna noiembrie am depășit, din păcate, 10.000 de cazuri pe zi. Cu toate acestea, guvernul PNL a reușit să țină în frâu pandemia, fiind carantinate punctual anumite localități.

Pandemia a costat PNL câteva procente bune la alegerile parlamentare. Ne-am asumat acest lucru, dar avem conștiința împăcată că am făcut ce era mai bine pentru țară. Nu puteam lăsa ca lucrurile să se agraveze, doar pentru ca noi liberalii să mai câștigăm 2-3 puncte electorale.

Sfârșitul anului 2020 ne găsește ceva mai optimiști. Avem un guvern instalat, a fost constituită o majoritate parlamentară stabilă în Parlament, iar în luna ianuarie sperăm că vom avea un buget de stat aprobat.

Dar cea mai bună veste din această perioadă e cea legată de începerea campaniei de vaccinare. Au fost vaccinați deja primii români, iar începutul anului viitor va grăbi acest proces. După un an dificil pentru toți se zărește luminița de la capătul tunelului. Însă nu e cazul să lăsăm garda jos. Trebuie să mai purtăm o perioadă masca și să ne ferim de locurile aglomerate, dar sunt șanse bune ca în câteva luni viața noastră, a tuturor, să revină la normal.

Sper să avem cu toții înțelepciune în acest an, iar din vara viitoare să revenim la viața pe care o aveam înainte de pandemie!

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top