Politic

George Șișcu își exprimă preocuparea pentru întârzierile în proiectele de infrastructură rutieră

Deputatul George Șișcu a participat ieri la audierea ministrului Sorin Grindeanu în comisiile reunite pentru Transporturi ale Camerei Deputaților și Senatului României. În cadrul acelei întâlniri, deputatul Șișcu a evidențiat importanța proiectelor de infrastructură rutieră și și-a exprimat îngrijorarea față de întârzierile înregistrate în implementarea acestora. Potrivit deputatului, mandatul ministrului Grindeanu la Ministerul Transporturilor este unul deosebit de dificil, având în vedere obiectivele ambițioase ale României în dezvoltarea infrastructurii rutiere. Cu toate acestea, George Șișcu a atras atenția asupra întârzierilor în proiectele deosebit de importante pentru regiunea Dobrogea. În special, Drumurile Expres Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța ce au înregistrat mari întârzieri încă din faza de proiectare, cu trasee definitive încă ne-stabilite. Această situație ridică preocupări în rândul comunității și necesită acțiuni urgente pentru a remedia aceste întârzieri.

„Am participat în această dimineață la audierea ministrului Sorin Grindeanu, în cadrul comisiilor reunite pentru Transporturi ale Camerei Deputaților și Senatului României. Ministrul Grindeanu își continuă mandatul la acest minister deosebit de dificil. Un mandat care are obiective extrem de ambițioase, mai ales în contextul în care România implementează proiecte de autostrăzi sau drumuri expres cu valori ale finanțării nemaiîntâlnite în istoria noastră recentă. O întreagă autostradă, de la Ploiești la Pașcani, este vorba despre A7, are termen de finalizare septembrie 2026, așa cum ne-am asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
În mod evident, pentru noi, dobrogenii, punctul de maxim interes îl reprezintă Drumurile Expres Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța, ambele înregistrând mari întârzieri încă din faza de proiectare, care ar fi trebuit să fi fost deja încheiată în primăvara acestui an. Or, în acest moment noi nu avem nici măcar stabilite traseele definitive. Având în vedere determinarea de care a dat dovadă până acum Ministrul Grindeanu, mi-am exprimat speranța că proiectele noastre de infrastructură vor primi atenția cuvenită, în special, în această fază, în determinarea firmelor care și-au asumat studiile de fezabilitate în a le duce la final în acest an.
Îi urez succes în continuare Ministrului Transporturilor, cu atât mai mult cu cât, în cadrul coaliției, am fost de acord ca în urma rotativei PSD să păstreze acest portofoliu pentru a asigura continuitate într-o perioadă critică pentru construirea de nouă infrastructură rutieră și modernizarea celei feroviare în România”, a declarat deputatul tulcean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top