Politic

George Șișcu: Investițiile din PNRR și Anghel Saligny continuă să fie un motor de creștere economică și în 2024

Deputatul George Șișcu a dezvăluit astăzi că Executivul a alocat o sumă impresionantă din Fondul de Rezervă pentru susținerea continuă a programelor de investiții finanțate de guvern în această perioadă. Cu o alocație de 500 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 100 de milioane de euro, această mișcare are scopul de a asigura continuitatea și progresul proiectelor vitale pentru dezvoltarea țării.
„500 de milioane de lei (100 de milioane de euro) este suma pe care Executivul a alocat-o din Fondul de Rezervă pentru ca programele de investiții din fonduri guvernamentale să continue în mod normal în această perioadă. Propunerea a venit din partea ministrului liberal al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, colegul meu Adrian Ioan Veștea. Este o veste bună în primul rând pentru toate autoritățile locale din România și pentru toate comunitățile care derulează proiecte vitale care să îmbunătățească viața locuitorilor.
Într-o analiză independentă recentă a unui institut specializat în prognoze macro-economice, România va continua și în acest an să înregistreze o creștere economică (chiar dacă sub cea din 2022) tocmai datorită investițiilor publice masive, fie că sumele de bani provin din fonduri europene sau naționale (peste media statelor din regiunea noastră).
Investițiile din PNRR sau din Programul Național de Investiții Anghel Saligny continuă să fie un puternic motor de creștere economică și în 2024, prognozele specialiștilor cifrându-se la un avans de 4% al economiei românești”, transmite deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top