Politic

George Șișcu: Există lumină la capătul furtunii, există o Românie prosperă la capătul crizelor!

„Pensiile vor fi mărite de la 1 ianuarie 2023 până la valoarea de 15%. Este un procent pe care Partidul Național Liberal, prin premierul Nicolae Ciucă, l-a susținut, asemenea Președintelui României, Klaus Iohannis. Veniturile tuturor pensionarilor este firesc să crească în mod egal cu inflația de anul acesta. Și, într-adevăr, nu pot plăti pensionarii costurile crizelor suprapuse cu care ce confruntăm!
De altfel, cea mai mare parte a activității guvernului din acest an a fost concentrată pe sprijinirea categoriilor vulnerabile de români, în paralel cu asigurarea unei subvenții esențiale la prețurile electricității și gazelor naturale pentru toți consumatorii casnici. Prin ordonanța de urgență recent adoptată în domeniul energiei, reușim să susținem instituțiile publice, IMM-urile, dar și marii consumatori, prin prețuri plafonate. Este un efort bugetar major pe care România îl face, pentru a-i proteja pe români și pentru a ne proteja economia națională.

Niciodată în istoria noastră recentă nu ne-am mai confruntat cu asemenea provocări, așa cum se întâmplă în prezent. Pandemia a fost un eveniment șocant, care ne-a surprins și pentru care am luat măsuri odată cu întreaga planetă, pe măsură ce aflam mai multe detalii despre virus. Astăzi, cu războiul de la granițele noastre, cu criza prețurilor la energie și cu un nivel al inflației pe care nu l-am mai cunoscut de decenii, avem în față o situație extrem de complexă, în fața căreia acest guvern, constituit printr-o largă majoritate – de nevoie, nu „de drag“ politic, i-a făcut bine față.

În vreme ce multe dintre statele europene se îndreaptă spre recesiune, în cazul României, în ciuda contextului exploziv din punct de vedere economic și în ciuda războiului din Ucraina, aceasta va înregistra în 2022 o creștere de 4.6% a economiei, iar în 2023 toate instituțiile financiare mondiale confirmă că, deși va încetini ușor, tot vom rămâne într-un scenariu de creștere. Această realitate și reușită, dublată de încrederea tot mai mare a investitorilor străini în România, ne dau motive să nu fim foarte pesimiști în legătură cu anul viitor. Mai mult, Banca Națională a României confirmă, la rândul său, că inflația se va mai domoli în 2023 și nu va mai atinge asemenea cifre precum în ultimele luni.

În perioadele complicate, profeții apocalipselor se înmulțesc și încearcă să capitalizeze electoral, deși nu au nici soluții și nici bune intenții, de pe urma nemulțumirii legitime a oamenilor. În această guvernare am reușit, în ciuda tuturor previziunilor, să oferim României șansa de a vedea cu limpezime lumina de la capătul furtunii. Iar pentru aceasta a fost nevoie de stabilitate politică și de multă înțelepciune. Cred că aceste rezultate bune sunt mai importante azi decât orgoliile principalelor partide din coaliția de guvernare. Mai avem încă multe probleme de rezolvat urgent pentru a intra într-o nefastă logică electorală și a ne lăsa atrași în dispute cu ochii pe sondajele de opinie.

Orice poză de moment în sondaje, astăzi, nu are o relevanță prea mare pentru 2024. Iar în cadrul alegerilor de peste doi ani, oamenii se vor uita la rezultate, la propria bunăstare și la proiectele pe care am reușit să le implementăm pentru a le face o viață mai bună.”

George Șișcu
Deputat PNL de Tulcea în Parlamentul României

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top