Politic

George Șișcu, deputat PNL: Nici o instituție nu mai are dreptul să ceară celebrul dosar cu șină

Din această săptămână, nici o instituție publică locală sau centrală nu mai are dreptul să ceară celebrul dosar cu șină sau orice alt articol de papetărie, la fel cum nu mai pot solicita documente emise de alte instituții publice. Deputatul George Șișcu, membru al Partidului Național Liberal, a salutat această măsură ca fiind un pas important către modernizarea administrației publice și facilitarea interacțiunii cetățeanului cu statul.

Șișcu consideră că această schimbare va aduce numeroase beneficii pentru cetățeni, simplificând procesele birocratice și eliminând cheltuielile inutile. Potrivit noii legi, dacă sunt necesare fotocopii ale unor documente, acestea vor fi realizate în mod gratuit la sediul instituției respective căreia i se adresează un cetățean. În plus, funcționarii vor constata conformitatea copiei cu originalul în mod automat, eliminând necesitatea copiilor legalizate.

„Din această săptămână, nici o instituție publică locală sau centrală nu mai are dreptul să ceară celebrul dosar cu șină sau orice alt articol de papetărie, la fel cum nu mai pot solicita documente emise de alte instituții publice.
Dacă sunt necesare fotocopii ale unor documente, aceste vor fi realizate în mod gratuit la sediul instituției respective căreia i se adresează un cetățean, iar funcționarii vor constata conformitatea copiei cu originalul în mod automat, deoarece copia legalizată a fost desființată în interacțiunea autorităților publice cu contribuabilii!
Legea 9/2023, o inițiativă a parlamentarilor liberali, a fost promulgată de Președinte la începutul acestui an, dar pe data de 4 iulie au expirat cele 180 de zile pe care instituțiile le-au avut la dispoziție pentru a se adapta acestor modificări legislative extrem de importante.
PNL și-a făcut un obiectiv primordial în a ușura interacțiunea cetățeanului cu statul! Îi încurajăm pe toți românii care întâmpină probleme (li se mai solicită dosar cu șină, copii xerox pe care să le achite din propriul buzunar sau copii legalizate, exemplu) să acceseze portalul https://romaniafaradosar.ro/, unde vor găsi contactele directe ale tuturor prefecților din România, care au în sarcină să asigure aplicarea legii de către toți funcționarii”, anunță deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top