Politic

Deputatul George Șișcu susține proiectul de apărare împotriva inundațiilor din Babadag: Investiție vitală pentru siguranța comunității locale

Deputatul George Șișcu afirmă că proiectul de „Apărare împotriva inundațiilor” desfășurat în Babadag reprezintă o realizare semnificativă pentru comunitatea locală. După mulți ani de așteptare și blocaj în finanțare, acest proiect de 16,7 milioane de euro a fost deblocat în anul 2020 de către guvernarea liberală, ca urmare a eforturilor susținute ale deputatului. Șișcu își exprimă satisfacția că proiectul avansează și că lucrările sunt în desfășurare, iar colaborarea cu primarul Georgian CARAMAN este esențială pentru monitorizarea și coordonarea eficientă a proiectului. Deputatul consideră că acest proiect este deosebit de important pentru toți locuitorii orașului Babadag. El menționează că zona a fost afectată de numeroase inundații în trecut, din cauza fenomenelor meteo extreme care au generat unde de viitură puternice, provenite de pe dealurile din jurul localității. Prin implementarea acestui proiect de apărare împotriva inundațiilor, se urmărește să se reducă riscul de inundații și să se asigure siguranța locuitorilor și a proprietăților lor.

„Ieri a fost ziua… podurilor, pentru că după inaugurarea noului Pod de peste Dunăre am ajuns la Babadag cu dl. director Marian ICHIM, directorul DRDP Constanța, pentru a ne întâlni cu dl primar Georgian CARAMAN pentru a discuta despre evoluția lucrărilor în cadrul primei etape a unui proiect de 16,7 milioane de euro, pentru „Apărarea împotriva inundațiilor“ desfășurat aici, un proiect pentru care m-am luptat și care a fost deblocat după mult timp de către guvernarea liberală în anul 2020 (fusese inițiat în 2015, documentație finalizată în 2016 și blocat la finanțare în timpul guvernării PSD în 2018).
În prima fază a proiectului, se efectuează mai multe lucrări la podurile de peste pârâul Tabana, poduri aflate pe DN 22. Acestea trebuie să corespundă din punct de vedere hidraulic debitului de calcul pentru apărarea împotriva inundațiilor, precum și cerințelor actuale ale unui pod pe drum național/european.
Primele două poduri au fost date deja în circulație, iar altele două vor fi finalizate până pe data de 15 august, circulația fiind îngreunată și redirecționată momentan pentru a ocoli zona lucrărilor.
În etapa a doua, vor fi realizate alte 3 poduri pe drumuri laterale și 16 pasarele metalice peste pârâul Tabana, cu regularizarea albiei și preluarea apelor pluviale și direcționarea lor în pârâu.
Acest proiect este deosebit de important pentru cei aproximativ 10.000 de locuitori ai orașului Babadag, deoarece zona a fost inundată în nenumărate rânduri, ca urmare a producerii fenomenelor meteo extreme care au generat puternice unde de viitură, formate pe dealurile din jurul localității”, a declarat deputatul tulcean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top