Politic

George Șișcu: Aviz favorabil pentru integrarea hidrogenului din surse regenerabile în economia României

George Șișcu, deputat în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, a dat aviz favorabil unui proiect de lege propus de colega sa, Oana Marciana Özmen, privind integrarea hidrogenului din surse regenerabile și cu emisii reduse de carbon în sectoarele industriei și al transporturilor. Acest proiect, la care George Șișcu și alți politicieni sunt co-inițiatori, reprezintă o inițiativă importantă pentru dezvoltarea economiei și protecția mediului în România. Inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare integrarea hidrogenului din surse regenerabile și cu emisii reduse de carbon în sectoarele industriei și transporturilor. Potrivit inițiatorilor, „Criza energetică cauzată de agresiunea armată a federației Ruse împotriva Ucrainei necesită un răspuns urgent pentru a mări reziliența sistemului energetic din România. Introducerea hidrogenului din surse regenerabile și cu emisii reduse de carbon ca vector energetic, urmărită prin prezenta propunere legislativă, va contribui la acest obiectiv”.
„Am avizat favorabil în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților un proiect de lege al colegei mele Oana Marciana Özmen, la care eu și alți colegi suntem co-inițiatori: este vorba despre Integrarea hidrogenului din surse regenerabile şi cu emisii reduse de carbon în sectoarele industriei şi al transporturilor.
Din punct de vedere economic, investițiile în hidrogenul curat reprezintă o oportunitate majora de a crea plusvaloare în țara noastră și un motor de revitalizare a sectorului industrial care suferă de o lipsă acută de competitivitate cauzată de costurile ridicate, în special cel al energiei.
România are la îndemână numeroase atuuri în privința producției și stocării de hidrogen din resurse regenerabile. Putem să le valorificăm, mai ales că avem și forță de muncă înalt calificată în acest domeniu. Este timpul să alegem o serie de sectoare ale noii economii și să prioritizăm investiții, astfel încât să ne numărăm printre statele care implementează primele noi tehnologii și noi combustibili ecologici”, a declarat George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top