Politic

George Șișcu: Am eliminat discriminarea autorităților contractante în cazul lucrărilor de întreținere și reparații curente

Deputatul liberal George Șișcu anunță că s-a depus un amendament important la Legea care aprobă Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 47/2022 privind ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică. Conform acestui amendament, se elimină discriminarea care era făcută de unele autorități contractante în cazul lucrărilor de întreținere și reparații curente, neaplicând aceeași formulă de calcul ca în cazul lucrărilor de reparații capitale. Deputatul tulcean a explicat că, indiferent de tipul lucrării, antreprenorii folosesc aceleași materiale și materii prime, la aceleași prețuri ale pieței. Astfel, actul normativ va fi mai clar și mai precis, evitând astfel interpretările restrictive care produc inechități în derularea contractelor publice. Comisia pentru transporturi și infrastructură a avizat pozitiv Legea de aprobare a OUG, iar actul normativ merge mai departe la plenul Camerei Deputaților.
„Am depus în cadrul Comisiei pentru transporturi și infrastructură, alături de mai mulți colegi liberali, un amendament extrem de important la Legea care aprobă Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 47/2022 privind ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică.
Concret, am eliminat o discriminare pe care unele dintre autoritățile contractante o făceau în cazul lucrărilor de întreținere și reparații curente, neaplicând aceeași formulă de calcul stabilită de ordonanța 47 ca în cazul lucrărilor de reparații capitale. În mod evident, indiferent de tipul lucrării, antreprenorii foloseau aceleași materiale și materii prime, la aceleași prețuri ale pieței.
Comisia noastră a avizat pozitiv Legea de aprobare a OUG, cu tot cu amendamentul pe care l-am depus, iar mai departe actul normativ merge la plenul Camerei Deputaților.
Avem multe situații din acestea, din păcate, când funcționarii interpretează restrictiv prevederi ale unor legi sau Ordonanțe, și atunci aducem lămuririle necesare chiar în interiorul actelor normative pentru a nu mai lăsa loc de interpretări care să producă inechități în derularea contractelor publice, cu atât mai mult în această perioadă dificilă”, declară deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top