Actualitate

Fost ofițer român de informații: Austria are dreptate, străinii primeau drept de muncă în România pe șpagă și treceau ilegal în Schengen

Un fost ofițer al Direcției Generale de Informație și Protecție Internă (fost Doi ș-un sfert) din Timișoara prezintă un scenariu halucinant care spune că un număr mare dintre străinii care primeau drept de muncă în România aveau drept scop trecerea în spațiul Schengen. Ofițerul Dan Vasile susține că asta se făcea cu complicitatea autorităților, care cereau 1000 de dolari șpagă pentru fiecare drept de muncă acordat în aceste condiții. Mai mult, spune Vasile, acest lucru a creat mari probleme companiilor românești care s-au bazat pe forță de muncă din străinătate.

Iată ce a scris fostul ofițer de informații pe Facebook:

„Astăzi am atins contingentul de 100.000 lucrători străini aprobat pentru anul 2022. Ce reprezintă acesta cifră? O felie din migrația raportată de Austria.

Zilele trecute citisem despre gargara politică a domnului Ovidiu Drăgănescu – subprefect de Timiș ce încearcă din răsputeri să ascundă eșecul autorităților despre aderarea noastră la spațiul Schengen cu date statistice doar de unde îi convine. Adică ce intră ilegal în țară a scăzut cu 61% anul acesta. Adică aproape 3000 de persoane, dar uită să îi socotească pe cei 100.000 intrați legal în țară și câte zeci de mii au fugit din ei. La fel și plăvanul de la Cotroceni cu ruta lui Balcanică. În loc să analizeze situația la rece, Ministrul de Interne domnul Bode trimite scrisori despre <dreptul României la Schengen>. Care drept? În 2022 nu poți obține un <drept> cu minciuni și corupție.

Și subliniez corupție, pentru că Bucureștiul știa de acest fenomen al migrației cu cetățeni intrați legal, CU VIZĂ, ce treceau fraudulos frontiera în spațiul Schengen din România. Cum au genstionat problema? MAE prin ambasadele României a primit verde la șpagă din septembrie, numărul persoanelor ce intrau în țară la muncă a scăzut dramatic spre disperarea mediului de afaceri ce nu putea să își planifice producția. Șpaga în prezent pentru acordarea vizei de lucru la MAE pentru Romania din spațiul Asiatic se ridică la peste 1000 $ / fiecare viză de muncă. Normal că a scăzut și numărul muncitorilor ce intrau în țară, iar din Noiembrie 2022 nici Austria nu prea a avut ce să mai contorizeze ca migrație, dar răul era deja făcut. Să ne spună domnu’ Aurescu Bogdan, împreuna cu Bode Lucian și Marius Budăi din 100.000 de persoane cu aviz de muncă intrați anul acesta, câți dintre ei au CNP-uri, câți mai au contracte de muncă în prezent și unde naiba ați ascuns diferența, estimată de mine la vreo 20.000 persoane ce au trecut fraudulos frontiera. Dacă sunteți amnezici, veniți la mine că vă dau eu date concrete domnilor politicieni. Chiar nu vă este rușine cu circul acesta ieftin?!”.

Foto Facebook-Dan Vasile

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top