Fără categorie

Fonduri europene pentru municipiul Deva

Fonduri europene pentru municipiul Deva
Fonduri europene pentru municipiul Deva

| Galerie foto |

Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, au semnat astăzi, 16 decembrie 2011, patru contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, în valoare totală de aproximativ 37 de milioane de lei.

Proiectul Amenajare Piaţa Victoriei din Municipiul Deva are o durată de implementare de 7 luni şi o valoare totală de 11.120.559,89 de lei, din care 8.787.676,57 de lei finanţare nerambursabilă. Proiectul are ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea spaţiului public urban Piaţa Victoriei din Municipiul Deva, prin reconfigurarea pieţei, inserarea unei fântâni arteziene, crearea de spaţii verzi şi amenajări peisagistice în scopul creşterii atractivităţii spaţiilor publice şi al îmbunătăţirii gradului de confort urban. Proiectul contribuie astfel la creşterea calităţii vieţii prin revitalizarea activităţii economice, influenţând pozitiv dezvoltarea economică şi socială durabilă a regiunii…

Fonduri europene pentru municipiul Deva

| Galerie foto |

Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, au semnat astăzi, 16 decembrie 2011, patru contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, în valoare totală de aproximativ 37 de milioane de lei.

Proiectul Amenajare Piaţa Victoriei din Municipiul Deva are o durată de implementare de 7 luni şi o valoare totală de 11.120.559,89 de lei, din care 8.787.676,57 de lei finanţare nerambursabilă. Proiectul are ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea spaţiului public urban Piaţa Victoriei din Municipiul Deva, prin reconfigurarea pieţei, inserarea unei fântâni arteziene, crearea de spaţii verzi şi amenajări peisagistice în scopul creşterii atractivităţii spaţiilor publice şi al îmbunătăţirii gradului de confort urban. Proiectul contribuie astfel la creşterea calităţii vieţii prin revitalizarea activităţii economice, influenţând pozitiv dezvoltarea economică şi socială durabilă a regiunii de Vest.

Proiectul Reabilitarea Parcului Municipal Cetate are o valoare totală de 5.347.761,72 de lei, din care finanţare nerambursabilă de 4.235.384,70 de lei. Proiectul, care are o durată de implemetare de 12 luni, constă în modernizarea a 20.240 mp de infrastructură urbană, în amenajarea a 12.820 mp de spaţiu verde şi crearea a cinci noi locuri de muncă. Obiectivul general este creşterea atractivităţii spaţiilor publice şi punerea în valoare a spaţiilor verzi cu valoare istorică în municipiul Deva, prin amenajarea aleilor pietonale, reamenajarea foişorului, a soclului statuii lui Eminescu, construirea unei porţi de intrare, a unei fântâni, a unor locuri de petrecere a timpului liber şi a unui grup sanitar, reamenajarea zidurilor de sprijin, repararea şi refinisarea împrejmuirii parcului, dotarea cu mobilier urban adecvat (bănci, coşuri de gunoi, rasteluri biciclete), locuri de joacă, cişmele, semnalizarea adecvată a parcului şi a speciilor de vegetaţie din parc, iluminarea publică şi decorativă cu stâlpi şi corpuri de iluminat specifice, amenajarea peisagistică a spaţiilor verzi adiacente, amenajarea unui sistem de irigare a spaţiilor verzi.

Proiectul Sistem integrat de management al traficului rutier în municipiul Deva, cu o durată de implementare de 10 luni, are caobiectiv general îmbunătăţirea fluxului rutier şi a siguranţei cetăţeanului în municipiul Deva, prin implementarea unui sistem de control adaptativ de management al traficului urban. Pe lângă asigurarea fluidizării traficului, vor fi luate în considerare monitorizarea şi gestionarea acestuia, pentru ca operatorii de trafic să poată lua decizii în timp util şi să asigure prioritatea vehiculelor cu destinaţie specială. Proiectul are o valoare totală de 17.074.678,00 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 13.114.026,80 de leişi va contribui lamodernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 23 de intersecţii, prin realizarea canalizaţiei electrice, schimbarea cablurilor, înlocuirea celor 318 semafoare, plantarea de stâlpi de semaforizare noi, realizarea unei comunicaţii prin fibra optică între intersecţii etc. De asemenea, va fi creat un Centru de Comandă şi Control Unic, pentru coordonarea activităţilor de management trafic şi supraveghere video, care să răspundă cerinţelor viitoare de dezvoltare a municipiului Deva prin realizarea operaţiunilor de amenajare a spaţiului, instalarea echipamentelor, implementarea unui soft centralizat. Toate acestea vor duce la reducerea cu 55,84% a timpului de deplasare în oraş şi, implicit, a consumului de combustibil şi a emisiilor de noxe cu aproximativ 25%. Proiectul vizează şi creşterea încrederii şi satisfacţiei călătorilor pentru transportul în comun, precum şi creşterea numărului de persoane care utilizează mijloace de transport în comun.

Proiectul Sistem de supraveghere video în zona de acţiune urbană are o durată de implementare de 12 luni şi o valoare totală de 3.502.934,80 de lei, din care 2.761.649,80 de lei finanţare nerambursabilă. Obiectivele urmărite prin implementarea proiectului sunt creşterea capacităţii instituţiilor responsabile cu siguranţa şi ordinea publică de a gestiona eficient fenomenul infracţional, facilitarea intervenţiei echipelor operative în zonele care se confruntă cu fenomene infracţionale şi contravenţionale, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, creşterea capacităţii operaţionale, colaborarea mai eficientă a Poliţiei Comunitare Deva cu Poliţia Municipiului Deva, Inspectoratul de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi prevenirea fenomenului infracţional.

Până la data de 1 decembrie a.c., în judeţul Hunedoara fuseseră depuse 222 de proiecte pentru finanţare prin POR şi erau contractate 68 de proiecte în valoare totală de 738,34 milioane de lei, din care 476,17 milioane reprezintă fonduri europene.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top