Comisia Europeană

Fiul sefei Fiscului, artist în falsuri

Catalin Dragut, fiul directoarei executive a DGFP Constanta, Vasilica Mihai, a reusit performanta de a înregistra la institutia unde lucreaza o declaratie de avere la o data anterioara celei la care a completat-o.

Astfel, fiul sefei de la Fisc a completat declaratia de avere aferenta anului 2006 la data de 3 ianuarie 2007, însa documentul în cauza este înregistrat la DGFP sub numarul 301 din 29 decembrie 2006.

Un articol de ADRIAN CÂRLESCU

Daca tot si-a permis sa jongleze cu registrul de intrari-iesiri al institutiei, Dragut si-a luat si libertatea de a omite date importante din declaratia sa, cum ar fi de pilda veniturile realizate. Astfel, daca am lua de buna declaratia, ar trebui sa presupunem ca fiul doameni de la Fisc este doar un simplu voluntar în aparatul de lucru al mamei, nereusind sa obtina nici macar salariul pentru care lucreaza ceilalti inspectori. Aceeasi atitudine bascalioasa fata de o institutie atât de sobra cum este cea a declaratiilor de avere o adopta Catalin Dragut si în privinta rubricilor obligatorii privind valoarea de impozitare si modul de dobândire al apartamentului sau de pe IL Caragiale. Trebuie sa mai spunem ca atitudinea lui Catalin Dragut se datoreaza pozitiei de forta detinuta de Vasilica Mihai în cadrul Fiscului, o pozitie care îi permite acesteia nu doar sa închida ochii la jocul de-a declaratiile al fiului sau, ci chiar sa încalce legislatia referitoare la functionarii publici. Astfel, desi legea îi interzice, Vasilica Mihai ocupa o functie de cenzor la Aeroportul International Mihail Kogalniceanu, aflându-se în plina incompatibilitate. Potrivit declaratiei sale de avere din 8 decembrie 2006, în anul mentionat a realizat venituri de 9.000 de lei de la Aeroport. Din aceasta pozitie ocupata ilegal a avut si acces la o serie de informatii cu caracter confidential referitoare la contractele derulate de Aeroport. Si, dupa cum se stie, informatia înseamna putere. O putere dobândita ilegitim!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top