Video

FILMUL operațiunii conduse de comandantul român care a SALVAT 13 marinari chinezi, în ajunul Crăciunului

Redacția Dezvăluiri a intrat în posesia filmului spectaculoasei operațiuni din Marea Chinei de Est, în care românul Florin Negrău, comandantul navei Monaco, a salvat echipajul navei Zhong Fu Sheng, format din 13 marinari chinezi.

În imagini se vede momentul în care nava chinezească se scufundă, comandantul român oprește nava în derivă și așteaptă ca vântul să aducă plutele de salvare lângă navă. Apoi comandantul dă comandă să fie coborâtă schela și scările de pilot, pentru recuperarea naufragiaților.

Plutele de salvare sunt recuperate la bordul navei, conform regulilor internaționale de salvare pe mare.

PENTRU A VIZUALIZA FILMUL, CLICK PE FOTOGRAFIA DE MAI JOS

Operațiunea de salvare a avut loc la ora 08:00 UTC, în Marea Chinei de Est.

La 15:15 (ora locală), echipajul navei Monaco, navă port-container, aflată sub pavilion Liberia a recepționat semnalul SOS al navei chineze Zhong Fu Sheng, aflată în pericol și a început operațiunea de căutare și salvare.

La 15:40, ora locală, echipajul navei a găsit două bărci de salvare aflate în apropierea navei, care s-a scufundat 9 minute mai târziu.

În cele două bărci de salvare se aflau 13 marinari, care au fost recuperați și urcați în siguranță la bordul navei Monaco.

La ora 16.30, după doar o oră și 15 minute de la recepționarea mesajului SOS, nava Monaco a comunicat către Hong Kong MRCC, că toți cei 13 marinari se află în siguranță la bordul navei Monaco.

„Salvarea celor 13 marinari de către o navă aflată sub comanda CLC Florin Negrău, membru al ACNR, reprezintă încă o dovadă de profesionalism și bune practici pe mare a navigatorior români.” a declarat CLC Marius Tuțuianu, președintele ANRC.

Acesta este al treilea caz de nave comandate de români care au salvat navigatori aflaţi în pericol de moarte pe mare, doar în ultimele luni.

„Cei 3 comandanți de navă, împreună cu echipajele lor, trebuie propuși pentru premiul „Bravery at Sea 2020″, acordat de catre International Maritime Organization în fiecare an, pentru fapte de vitejie pe mare. Sunt convins că, de această dată, România are șansa pentru prima dată in istorie să își treacă în palmares această onorabilă distincție, datorită curajului colegior noștri de pe mare.” a declarat Ambasadorul Maritim IMO, Dr. Ing. Ovidiu Cupșa.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top